Ωμότητα Τσακαλώτου: Μέχρι το 2020, 2030 ή 2040 οι συνταξιούχοι θα… πεθάνουν! Video

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 14:30 Ωμότητα Τσακαλώτου: Μέχρι το 2020, 2030 ή 2040 οι συνταξιούχοι θα… πεθάνουν! Video

- Το απίστευτο επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για να πείσει τους επενδυτές στο Road Show στο Λονδίνο ότι δεν χρειάζεται να περικοπούν οι συντάξεις - Την αποκάλυψη έκανε η Νέα Δημοκρατία - Ανάλογη δήλωση είχε κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας στην 83η ΔΕΘ - Δείτε το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας του

Μετά τον Αλέξη Τσίπρα, και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος…!

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, χρησιμοποίησε ένα… ωμό επιχείρημα, για να πείσει τους επενδυτές στο Road Show στο Λονδίνο ότι δεν χρειάζεται να περικοπούν οι συντάξεις, όπως αποκαλύπτει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με απόσπασμα ομιλίας του υπουργού Οικονομικών στη βρετανική πρωτεύουσα όπου και αναφέρει πως «δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς, δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος». Ανάλογη δήλωση είχε κάνει και ο Πρωθυπουργός στην 83η ΔΕΘ.

 

 

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1.5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών.

Χαμογελώντας και… αγγλιστί, ο κ. Τσακαλώτος είπε επί λέξει ότι “δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος”.

Έτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται».

Τι είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας στην 83η ΔΕΘ

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, και απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφου του ΑΝΤ1 για το τι θα γίνει με τις συντάξεις, ο Αλέξης Τσίπρας είχε απαντήσει:
«Αλλά το συγκεκριμένο μέτρο θα εξηγήσουμε στην Κομισιόν ότι είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό. Διότι αφορά στην προσωπική διαφορά και αφορά κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα η όποια περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Δεν θα έχει καμία επίπτωση στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση