Φυλάκιση 2 ετών στην Θέμ. Σκορδέλη και σε δυο ακόμη στελέχη της ΧΑ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 20:30 Φυλάκιση 2 ετών στην Θέμ. Σκορδέλη και σε δυο ακόμη στελέχη της ΧΑ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στην πρώην υποψήφια της Χρυσής Αυγής, Θέμιδα Σκορδέλη, και σε δύο συγκατηγορουμένους της, για την επίθεση, μαζί με άλλους χρυσαυγίτες, σε βάρος Αφγανού υπηκόου τον Σεπτέμβριο του 2011 στον 'Αγιο Παντελεήμονα .

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο κήρυξε ένοχη την κα Σκορδέλη για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατηγορίες για τις οποίες σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 ετών.

Οι συγκατηγορούμενοί της, Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή, ως φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης με μαχαίρι σε βάρος του Αφγανού.

Στο δικαστήριο από όπου απουσίαζαν οι τρεις κατηγορούμενοι, κατέθεσε ο πολιτικώς ενάγων αλλοδαπός, ο οποίος περιέγραψε όσα συνέβησαν το επίμαχο βράδυ, όταν αυτός και δύο φίλοι του δέχθηκαν επίθεση από μία ομάδα περίπου 15 ατόμων, ανάμεσα στους οποίους ήταν «και μία γυναίκα». Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, όταν ξεκίνησε την επίθεση το τάγμα εφόδου με πρόσταγμα της γυναίκας, οι δύο φίλοι του κατάφεραν να μπουν στο σπίτι τους και κρυφτούν . Όμως ο ίδιος δεν πρόλαβε, και καθώς άργησε να κλείσει η πόρτα της πολυκατοικίας «μπήκαν μέσα τρεις ή τέσσερις και άρχισαν να με χτυπούν πολύ άσχημα. Με μαχαίρωσαν, και το μαχαίρι χτύπησε πολύ κοντά στην καρδιά».

Στην καταδικαστική πρόταση που υπέβαλε ο εισαγγελέας τόνισε πως οι κατηγορούμενοι επεδίωξαν με το μαχαίρι «να πλήξουν καίρια το σώμα του παθόντος». 

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό σε κανέναν από τους καταδικασθέντες. 

ΑΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση