Συναγερμός στην Κεφαλονιά για μεγάλη φωτιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 23:48 Συναγερμός στην Κεφαλονιά για μεγάλη φωτιά

Κάτοικοι που επικοινώνησαν με το Kefaloniapress ανέφεραν ότι δεν υπάρχει ανησυχία. Ωστόσο στο σημείο που μαίνεται η φωτιά στην Κεφαλονιά φθάνουν λεωφορεία για να μεταφέρουν τους κατοίκους, αν δοθεί εντολή εκκένωσης.

Το ενδεχόμενο αυτό, πάντως, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης μοιάζει να απομακρύνεται.

Ο Υπεύθυνος πολιτικής προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος: «Οι φωτιές σβήνουν με γνώση και εμπειρία όχι με το πανικό. Έχουν μαζευτεί στο σημείο όλοι οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι , πολλές γνώμες. Εγώ γύρισα όλη τη φωτιά , δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Όλες οι δυνάμεις είναι στον οικισμό για προστασία. Κατά τη γνώμη του είναι μια φωτιά από τις συνηθισμένες στην Κεφαλονιά».

Η ένταση της φωτιάς έχει περιοριστεί, γεγονός που απομακρύνει το ενδεχόμενο να δοθεί εντολή εκκένωσης του χωριού. Πλην όμως η ένταση του ανέμου, δημιουργεί συχνές αναζωπυρώσεις σε σημεία που φαινόταν ότι η φωτιά έχει ελεγχθεί…

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει αναπτυχθεί πλέον σε τρία μέτωπα, λαμβάνουν μέρος 8 οχήματα με 16 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος καθώς και εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας της περιοχής.

Στο σημείο βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, καθώς και ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος.

Δείτε τις εικόνες από την φωτιά στην Κεφαλονιά

 
Κεφαλονιά

Με πληροφορίες από: kefaloniapress.gr / inkefalonia.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση