Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φόνος Μπακαρί Χέντερσον: Καταθέτει η ιατροδικαστής (φωτό)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 11:04 Φόνος Μπακαρί Χέντερσον: Καταθέτει η ιατροδικαστής (φωτό)

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών θα βρεθεί σήμερα Δευτέρα η ιατροδικαστής κα προϊσταμένη της υπηρεσίας για να καταθέσει για το φόνο του Μπακαρί Χέντερσον. Ο 22χρονος Αμερικανός φοιτητής έπεσε νεκρός τον Ιούλιο του 2017 μετά τη θανατηφόρα επίθεση που δέχθηκε στο Λαγανά Ζακύνθου.

Η κ. Τσιόλα ήταν εκείνη που πραγματοποιήσε τη νεκροψία - νεκροτομή στη σορό του νεαρού και η κατάθεση της αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς  ενώπιον του ακροατηρίου, θα ακουστούν στοιχεία για τις συνθήκες και τα αίτια του θανάτου του 22χρονου. 

Από τη δίκη απουσιάζουν οι γονείς του καθώς δεν μπορούσαν να παραστούν και να ακούσουν τις απολογίες των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, θα επιστρέψουν στην Πάτρα, προκειμένου να είναι παρόντες στην ετυμηγορία του Δικαστηρίου.

Την περασμένη Παρασκευή μεταξύ των 30 συνολικά ατόμων που θα εξεταστούν ως μάρτυρες υπεράσπισης των συνολικά 9 κατηγορουμένων, κατέθεσε ο πατέρας του Πατρινού μπάρμαν, που κατηγορείται μεταξύ άλλων για τη δολοφονία, περιγράφοντας το προφίλ του γιου του. 

«Ήταν άριστος μαθητής και κατάφερε να σπουδάσει πληροφορική. Ήταν πάντα ένα πολύ κοινωνικό παιδί για το οποίο έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Σε δικαστήριο δεν είχε ξαναβρεθεί ποτέ στη ζωή του.Αισθάνομαι υπεύθυνος γι αυτό που συνέβη στο παιδί μου καθώς κι εκείνος- όπως όλη η οικογένεια- έκανε μια δεύτερη δουλειά προσπαθώντας να βοηθήσει» ανέφερε. Κατέθεσε επίσης ότι τη μοιραία βραδιά στην αρχή δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί ο μπάρμαν βρισκόταν στην ασφάλεια, αν ήταν εκεί ως μάρτυρας, ως κρατούμενος ή κάτι άλλο.

Επίσης προβλήθηκαν βίντεο από τη μοιραία νύχτα. 

Η «μάχη» των τεχνικών συμβούλων στις ερμηνείες των βίντεο

Ενώπιων του δικαστηρίου κατέθεσαν και τεχνικοί σύμβουλοι οι οποίοι επεξεργάστηκαν και ανέλυσαν τα βίντεο που έχουν καταγράψει το σκηνικό της δολοφονίας του Μπακάρι.

Στο επίκεντρο των καταθέσεών τους ήταν η δράση αλλά και οι κινήσεις του πατρινού μπάρμαν ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο «έκλεισε» το δρόμο στο θύμα την ώρα που έτρεχε για να γλιτώσει από το πλήθος που τον κυνηγούσε, το απώθησε με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του, να πέσει και έτσι τον έφτασαν οι διώκτες του και να επήλθε ο θάνατός του από τα χτυπήματα.

Πρόκειται για δύο μάρτυρες υπεράσπισης ειδικών γνώσεων που ενώπιων του δικαστηρίου κατέθεσαν και περιέγραψαν τι είδαν από τις επίμαχες σκηνές και τις ενέργειες των κατηγορούμενων.

Ο πρώτος τεχνικός σύμβουλος ανέφερε ότι υπήρξε μία συμπτωματική σύγκρουση με το θύμα το οποίο είχε την διπλάσια ταχύτητα. Σύμφωνα με όσα είδε και κατέθεσε ο μπάρμαν εκτοπίστηκε από το άτομα που ήταν μαζί του και τόνισε ότι το πλήθος έφτασε το θύμα μέσα σε δυόμιση δευτερόλεπτα εξηγώντας πώς θα τον προλάβαιναν. Τέλος μιλώντας επίσης για τον τρίτο και τέταρτο κατηγορούμενο ανέφερε ότι δεν χτύπησαν το θύμα στον κορμό και στο κεφάλι.

Και ο δεύτερος τεχνικός σύμβουλος επιβεβαίωσε ότι υπήρξε σύγκρουση τονίζοντας ότι ενδέχεται να ανέτρεψε την πορεία του θύματος ή να ήταν μια απλή σύγκρουση.

Η δίκη μετά τη σημερινή διαδικασία θα συνεχιστεί στις 23,25,29 και 30 Οκτωβρίου.

Πηγή: tempo24.news