Live η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 15:12 Live η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες

- Ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνει την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες - Ζωντανή εικόνα από τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού - Αναμένεται να ερωτηθεί από Έλληνες δημοσιογράφους για την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνει την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, όπου βρισκόταν από την Τετάρτη (17.10.2018) για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωασιατικής Συνόδου Κορυφής (ASEM).

Σε εξέλιξη είναι η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται να ερωτηθεί και για την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

Αναφερόμενος στο Brexit, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «στηρίζουμε τις προσπάθειες του διαπραγματευτή της EE και θεωρούμε πως υπάρχουν τρόποι για να μην διολισθήσουμε στο παρελθόν. Για να αποφύγουμε την επαναφορά των φυσικών και προστατευόμενων συνόρων επί ιρλανδικού εδάφους, ανάμεσα στη Β. Ιρλανδία και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Εάν τεθεί επισήμως θέμα παράτασης της μεταβατικής περιόδου, ώστε να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση, η Ελλάδα θα την υποστηρίξει».

Συνάντηση Τσίπρα – Κοτζιά το πρωί του Σαββάτου

Το Σάββατο στις 11 το πρωί θα γίνει η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το Νίκο Κοτζιά και η τυπική τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών, το χαρτοφυλάκιο του οποίου ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά την παραίτηση του κ. Κοτζιά.

Οι δυο άνδρες θα συναντηθούν λίγα 24ωρα μετά την θύελλα που προκλήθηκε με την παραίτηση του κ. Κοτζιά, ο οποίος επί της ουσίας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι τον άφησε ξεκρέμαστο στην κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο. Κανείς δεν μπορεί να πει προκαταβολικά τι ακριβώς θα συμβεί μπροστά στις κάμερες και αν η τελετή θα γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο που γίνονται οι τελετές παράδοσης – παραλαβής υπουργείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο υπουργός Εξωτερικών δεν αναμένεται παρουσία του πρωθυπουργού να αναφερθεί στο μείζον θέμα των μυστικών κονδυλίων εκτός και αν προκληθεί. 

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση