Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ικανοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση για τις εξελίξεις στα Σκόπια: «Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 00:21 Ικανοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση για τις εξελίξεις στα Σκόπια: «Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα»
Οι πρώτες αντιδράσεις μετά την έγκριση της συνταγματικής αναθεώρησης στα Σκόπια από τη Βουλή της γείτονος από τον Νίκο Παππά την Όλγα Γεροβασίλη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο
 

«Κερδήθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία για συνταγματικές αλλαγές στην ΠΓΔΜ. Σημαντικό θετικό βήμα. Προχωράμε» έγραψε στο Twitter o υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, που ήταν ο πρώτος  από την πλευρά της κυβέρνησης, ο οποίος χαιρέτισε τις εξελίξεις από τη Βουλή των Σκοπίων.

 

 

«Οφείλω να συγχαρώ τον Νίκο τον Κοτζιά» σχολίασε από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η οποία βρισκόταν στον «αέρα» της ΕΡΤ, όταν πληροφορήθηκε για τις εξελίξεις στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.

Τζανακόπουλος: Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα

«Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για την θέση σε ισχύ της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών» έγραψε στο twitter o κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε: «Συνεχίζουμε με περηφάνια για τα Βαλκάνια της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας».

 

 

Κατρούκαλος: Επιβεβαιώνεται η δυναμική της Συμφωνίας των Πρεσπών

Επιβεβαιώνεται η δυναμική της Συμφωνίας των Πρεσπών, προς όφελος και των δύο χωρών αλλά και της σταθερότητας στην περιοχή, αναφέρει με ανάρτησή στο twitter και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ Κατρούγκαλος.

Σβίγκου: Ιδιαίτερα θετική η εξέλιξη στην ΠΓΔΜ

«Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη» χαρακτηρίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου την έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων στην ΠΓΔΜ.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η κ. Σβίγκου αναφέρει: «Ιδιαίτερα θετική η εξέλιξη στην ΠΓΔΜ. Οι δύο χώρες και συνολικά τα Βαλκάνια μόνο να κερδίσουν έχουν από τη συμφωνία των Πρεσπών. Οι λαοί θέλουν την ειρήνη και τη συνανάπτυξη».

πηγή: protothema.gr