Μόρια: Σε διαθεσιμότητα ο νταής αστυνομικός που έβρισε ηλικιωμένη – Το βίντεο της ντροπής

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 23:10 Μόρια: Σε διαθεσιμότητα ο νταής αστυνομικός που έβρισε ηλικιωμένη – Το βίντεο της ντροπής

Το βίντεο έκανε από την Παρασκευή τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας οργή. Ένας αστυνομικός μέσα στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μόρια εμφανίζεται να επιτίθεται με αχαρακτήριστες εκφράσεις σε μια ηλικιωμένη πρόσφυγα.

«Άι γ@μήσου! Σκατόγρια»

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα περίμενε στην ουρά για το συσσίτιο αλλά το φαγητό τελείωσε πριν προλάβει να πάρει. Ο αστυνομικός φαίνεται να βρίζει χυδαία την γιαγιά, της οποίας μάλιστα πετάει μακριά και το μπαστούνι στο οποίο η άτυχη ηλικιωμένη στηρζόταν.

«Άι γ@μήσου! Άι γ@μήσου! Σκατόγρια! Φύγε από δω. Σαύρα, ε, σαύρα. Θα σου το βάλω στον κ@λο αυτό, το κατάλαβες; Σκατόγρια!” ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων το «όργανο της τάξης».

Δίπλα του άλλοι ένστολοι δεν αντιδρούν. Το σοκαριστικό απόσπασμα είναι από ντοκιμαντέρ της ιταλικής τηλεόρασης που θα προβληθεί σήμερα στη RAI2.

Δείτε το βίντεο της ντροπής – Το επίμαχο απόσπασμα στο 0:32′

Σε διαθεσιμότητα ο νταής αστυνομικός

Από την αστυνομία ανακοινώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ότι θα διεξαχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό ενώ ο συγκεκριμένος αστυνομικός τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, οι τέσσερις αστυνομικοί που εμφανίζονται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο να επιδεικνύουν επίμεμπτη συμπεριφορά σε βάρος ηλικιωμένης αλλοδαπής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια Λέσβου, ανακαλούνται άμεσα στις Υπηρεσίες τους, σε Αττική, Ιωάννινα και Έδεσσα.

Σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, στην οποία θα διερευνηθεί εάν η συμπεριφορά τους ενέχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ο ένας από τους αστυνομικούς που εμφανίζεται να εξυβρίζει την αλλοδαπή τίθεται σε διαθεσιμότητα, ενώ η θέση σε διαθεσιμότητα και των υπολοίπων θα εξεταστεί άμεσα στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης»

Η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας

Το βίντεο ντροπή προκάλεσε νωρίτερα την αντίδραση και του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας που ζητούσε τη διεξαγωγή έρευνας για το ντροπιαστικό περιστατικό.

«Με αφορμή το βίντεο του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου RAI 2 όπου άνδρας με πολιτικά παρουσία ενστόλων ακούγεται να καθυβρίζει χυδαία ηλικιωμένες γυναίκες πρόσφυγες, ως Διεθνής Αμνηστία απαιτούμε άμεσα την τοποθέτηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη διεξαγωγή έρευνας τυχόν ευθυνών αστυνομικού προσωπικού και πιθανού ρατσιστικού κινήτρου στην αηθή αυτή λεκτική επίθεση.

Δεν αρκούν οι άθλιες συνθήκες του καταυλισμού στην Μόρια, οι πρόσφυγες έχουν να αντιμετωπίζουν και την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των αρχών.

Το βίντεο αποτελεί μέρος του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ του Valerio Cataldi»

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση