Σε κατάσταση σοκ Παπαντωνίου και Κουράκου στο Μεταγωγών – Στον Κορυδαλλό και οι δυο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 10:54 Σε κατάσταση σοκ Παπαντωνίου και Κουράκου στο Μεταγωγών – Στον Κορυδαλλό και οι δυο

Με εμφανή εκνευρισμό ο Γιάννος Παπαντωνίου βγήκε από το γραφείο ανακριτή και εισαγγελέα λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Φορώντας ένα λευκό πουκάμισο και γραβάτα, ο πρώην υπουργός είχε πάρει τον δρόμο για την φυλακή. Στα χέρια του φορούσε χειροπέδες και τις είχε καλύψει με το σακάκι του. Το ίδιο και η σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου. Σκεφτική και με το βλέμμα κατεβασμένο με ένα μαντήλι να καλύπτει τις χειροπέδες που κι εκείνη φορούσε κατευθυνόταν στην κλούβα της αστυνομίας προκειμένου να διανυκτερεύσουν και οι δυο στο μεταγωγών.

Μετά την απόφαση των δικαστικών αρχών να κριθούν προσωρινά κρατούμενοι για υπόθεση παράνομων πληρωμών στο πλαίσιο προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου, σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν – εκτός απροόπτου – στις φυλακές. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου είχε αποφασιστεί να κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και η σύζυγος  του στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα Θηβών. Όμως, λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι και οι δυο θα μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πως πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο το ζεύγος Παπαντωνίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Σταυρούλα Κουράκου παραμένουν στο Μεταγωγών περιμένοντας να σταλεί από τα δικαστήρια το προφυλακιστήριο. Και οι δυο ήταν σε κατάσταση σοκ μην μπορώντας να πιστέψουν όλα όσα είχαν συμβεί. Αρχικά έμειναν σε ένα γραφείο και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η ψυχολογική τους κατάσταση ήταν πολύ άσχημη. Στην συνέχεια μεταφέρθηκαν σε διαφορετικά κελιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης και των δυο υπήρχε μόνιμα αστυνομικός έξω από τα κελιά τους για να τους ελέγχει ανα τακτά χρονικά διαστήματα.

Λόγω του προχωρημένου της ώρας το ζεύγος Παπαντωνίου δεν πρόλαβε το δείπνο που προορίζεται για τους κρατούμενους και ήταν κοτόπουλο, οπότε αρκέστηκαν να πάρουν κάποιο σάντουιτς από το κυλικείο. Αν δεν μεταφερθούν και σήμερα στις φυλακές, το μενού έχει ψάρι.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί όταν αποφασιστεί η μεταγωγή τους στις φυλακές θα είναι να βγουν οι τυπικές φωτογραφίες και να τους πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Το χρονικό της προφυλάκισης του ζεύγους Παπαντωνίου

Μετά από μία εξαντλητική ανακριτική διαδικασία η οποία διήρκησε δύο ολόκληρες ημέρες και ολοκληρώθηκε στις 23:00 το βράδυ της Τρίτης, 23.10.2018, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη των ανακριτών διαφθοράς, Ηλ. Ζαμανίκα και Γ. Ευαγγέλου και της εισαγγελέως πρωτοδικών, Αικατερίνης Τσιρώνη.

Και οι δύο είχαν καλύψει τις χειροπέδες με κάποιο ρούχο.

Δείτε τις φωτογραφίες κατά την έξοδό τους

Γιάννος Παπαντωνίου

Γιάννος Παπαντωνίου

Γιάννος Παπαντωνίου

Γιάννος Παπαντωνίου

Η πρώτη δήλωση που έκανε ο Γιάννος Παπαντωνίου μετά την απόφαση προφυλάκισης

«Η εργαλειοποίηση της ελληνικής Δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο της ίδια μας τη Δημοκρατία. Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά» ανέφερε ο πρώην υπουργός στις κάμερες που του ζητούσαν μία δήλωση.

Δείτε τη δήλωσή του 

 

 

Τι κατέθεσε ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του επιχείρησαν να πείσουν τους δικαστικούς λειτουργούς ότι το ποσό των 2.800.000 ελβετικών φράγκων το οποίο φέρεται ο πρώην υπουργός να έλαβε ως δώρο για να προωθήσει τη κύρια σύμβαση και αυτή των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για το εκσυγχρονισμό εξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού, δεν έχει παράνομη προέλευση.

Αντίθετα, υποστήριξαν πως προέρχεται από τα νόμιμα εισοδήματα του πρώην υπουργού. Το ζεύγος Παπαντωνίου δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από τους ανακριτές διαφθοράς για την προέλευση των χρημάτων.

Ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου, όσο και η σύζυγός του ακολούθησαν την γραμμή της πλήρους άρνησης των κατηγοριών, κάνοντας ακόμα λόγο για άγνοια των δικαστικών αρχών για τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή αποδείχθηκε ανεπιτυχής με τις δικαστικές αρχές να αποφασίζουν προφυλάκιση.

Αυτή είναι η δεύτερη ηχηρή φυλάκιση πολιτικού που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της εξουσίας μετά την περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχουν συντάξει οι δύο ανακριτές το οποίο αφορά δύο δικογραφίες για εξοπλιστικά προγράμματα και αριθμεί περισσότερες από 800 σελίδες η εκτιμώμενη ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο ανέρχεται σε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.

Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση