Χιόνια έως και στο Λασίθι της Κρήτης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 09:03 Χιόνια έως και στο Λασίθι της Κρήτης

Καταιγίδες, χιόνια και κρύο. Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο που φτάνουν μέχρι τα 9 μποφόρ. Καλά Χριστούγεννα είπαμε;

Ο Μάρτιος έχει τη φήμη του μήνα, ο Απρίλιος τελικά έχει τη χάρη. Η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή και τα χιόνια για ακόμη μία φορά έκαναν την εμφάνισή τους.

Τη νύχτα που μας πέρασε το οροπέδιο του Λασιθίου «ντύθηκε» στα λευκά.

Στην Αθήνα από νωρίς το πρωί βρέχει, σήμερα χιόνισε και στην Πεντέλη!

Χθες, είχε χιονίσει στην Πάρνηθα.

Το κρύο σήμερα είναι τσουχτερό.

Αλυσίδες προς τα χιονοδρομικά!

Χειμωνιάτικος είναι ο καιρός, στα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, χιονοπτώσεις και ομίχλες κατά τόπους.

Το χιόνι φτάνει τα 40 εκατοστά στη βάση και 70-80 εκατοστά στην κορυφή, στο χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδιών, 10 εκατοστά στο χιονοδρομικό κέντρο Καιμακτσαλάν και 4 εκατοστά στο χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού.

Ισχυροί ΒΑ άνεμοι πνέουν στο Καϊμακσταλάν, που βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας, ενώ οι δρόμοι προς το χιονοδρομικό είναι κλειστοί από τα ανεμοσούρια.

Αλυσίδες απαιτούνται για τα τελευταία 8 χλμ προς το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγαδιών, τα τελευταία 8 χλμ προς το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού ενώ ιδιαίτερη προσοχή θέλει ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, καθώς υπάρχει παγετός σε ορισμένα σημεία. Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες, καθώς αναμένονται νέες χιονοπτώσεις.

Θυελλώδεις άνεμοι 

Οπως είχε πει στο TheTOC.gr ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, το Αιγαίο θα έχει γεμάτα 8αρια μποφόρ, τα οποία θα διατηρηθούν μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή. 

Πιο αναλυτικά, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί.

Ευτυχώς η πρόβλεψη αλλάζει από τη Μεγάλη Παρασκευή και έτσι Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα βελτιωθεί, οι βροχές θα σταματήσουν και η θερμοκρασία θα ανέβει.

Διαβάστε εδώ την αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση