Μετωπική Παπακώστα-Γεροβασίλη με αφορμή τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 20:59 Μετωπική Παπακώστα-Γεροβασίλη με αφορμή τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Αφορά στο προεδρικό διάταγμα που πέρασε από το Συμβούλιο της Επικρατείας και δίνει το δικαίωμα στον αρχηγό της Αστυνομίας να προβεί σε έκτακτες αναπληρώσεις κρίσεων

Το προεδρικό διάταγμα που πέρασε από το Συμβούλιο της Επικρατείας και δίνει το δικαίωμα στον αρχηγό της Αστυνομίας να προβεί σε έκτακτες αναπληρώσεις κρίσεων άναψε φωτιές στην κυβέρνηση, προκαλώντας την "μετωπική" σύγκρουση ανάμεσα στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα με την υπουργό Ολγα Γεροβασίλη.

Η άποψη της Κ. Παπακώστα, όπως εκφράστηκε και στη ΔΕΘ πρόσφατα, είναι ότι δεν πρέπει οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ να προχωρήσουν άμεσα, αλλά στην ώρα τους. 

Όταν λοιπόν έμαθε πως το Προεδρικό Διάταγμα που πέρασε πρόσφατα από το ΣτΕ δίνει το δικαίωμα στον αρχηγό της ΕΛΑΣ να προχωρά και σε έκτακτες κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ, ένιωσε εκτεθειμένη απέναντι στην ηγεσία της ΕΛΑΣ και, σφόδρα ενοχλημένη, η υφυπουργός λέγεται πως απείλησε ακόμη και με παραίτηση.

Κύκλοι της κας. Παπακώστα ανέφεραν: «Σε ευαίσθητα θέματα όταν ανακύπτουν λύνονται με διάλογο και όχι με εντάσεις ανάμεσα σε υπουργό και υφυπουργό».

Κύκλοι της κας. Ολγας Γεροβασίλη απαντούσαν πως «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα».

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση