Πετρούπολη: Αποφυλακίζεται η 19χρονη που είχε πετάξει το μωρό της στα σκουπίδια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 14:26 Πετρούπολη: Αποφυλακίζεται η 19χρονη που είχε πετάξει το μωρό της στα σκουπίδια

- Δεύτερη ευκαιρία από την δικαιοσύνη στην 19χρονη που κατηγορείται ότι είχε πετάξει το νεογέννητο βρέφος της σε κάδο στην Πετρούπολη - Η 19χρονη είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη πριν από έξι μήνες - Τι είχε πει η ίδια για την αποτρόπαια πράξη της

Με διάταξη ανακριτή, αποφυλακίζεται από τις φυλακές η 19χρονη η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε το νεογέννητο μωρό της και μετά με τη βοήθεια της μητέρας της το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη.

Έξι μήνες μετά την απόφαση για την προφυλάκισή της η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε να της δώσει μία δεύτερη ευκαιρία. Η 19χρονη είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη τον περασμένο Μάιο από το δικαστικό συμβούλιο το οποίο έλυσε τη διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα και διέταξε να μπει στις φυλακές. Ο συνήγορος της 19χρονης Σπύρος Δημητρίου τόνισε: «Ευχαριστούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη που αποφάσισε με ψυχραιμία και δίνει στην κοπέλα μία ευκαιρία για τη ζωή της».

Τι είχε πει η 19χρονη

Η 19χρονη όταν η αστυνομία την εντόπισε, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως ήταν έγκυος μέχρι τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, γέννησε το παιδί στην μπανιέρα του σπιτιού της, εκείνο θήλασε και μετά σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εμφάνισε αιμορραγία. Στην προσπάθειά της να την σταματήσει, του έβαλε χαρτιά μέσα στο στόμα, ενώ τύλιξε γύρω από το λαιμό του ένα σχοινί για να το κάνει να αντιδράσει. Παράλληλα, ανέφερε ότι έβλεπε αυτό το μωρό σαν απειλή και αισθανόταν ότι έπρεπε να το εξαφανίσει. Η μητέρα της από την άλλη κατάθεσε ότι δε γνώριζε τίποτα για την εγκυμοσύνη μέχρι την ώρα του τοκετού και πως πήρε το μωρό από την κόρη της και το πέταξε στα σκουπίδια.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση