Παρίσι: Εξαρθρώθηκε σχέδιο δολοφονίας του Εμανουέλ Μακρόν!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 15:52 Παρίσι: Εξαρθρώθηκε σχέδιο δολοφονίας του Εμανουέλ Μακρόν!

Να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν φέρεται ότι σχεδίαζε ομάδα ακροδεξιών που εξαρθρώθηκε από τις διωκτικές αρχές.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, έξι άνθρωποι συνελήφθησαν για επίθεση κατά του Προέδρου Μακρόν, δήλωσε αξιωματούχος που πρόσκειται στην έρευνα.

Η ίδια πηγή δήλωσε πως οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας υποπτεύονται πως οι έξι συλληφθέντες είχαν ένα αόριστο και ασαφές σχέδιο για μια βίαιη ενέργεια εναντίον του Γάλλου Προέδρου.

Σύμφωνα το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, οι έξι είναι μέλη της ακροδεξιάς.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε τρεις ξεχωριστές περιοχές της Γαλλίας, στα διαμερίσματα της Ιζέρ, νοτιοανατολικά της Λιόν, του Μοζέλα, στα σύνορα με τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο και της Ιλ-ε-Βιλέν, βορειοδυτικά της πόλης Ρεν.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές ποια είναι η σχέση ανάμεσα στους συλληφθέντες ή πώς ήταν σε επαφή μεταξύ τους.

Σε συνέντευξή του που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή (4.11.2018) ο Μακρόν προειδοποίησε για την απειλή που συνιστούν ακροδεξιά κινήματα σε όλη την Ευρώπη, λέγοντας πως η αδιαφορία στη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 ήταν αυτό που άνοιξε τον δρόμο για την άνοδο του Χίτλερ στη Γερμανία και του Μουσολίνι στην Ιταλία.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com