100 χρόνια από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου: Θερμή χειραψία Τραμπ – Πούτιν – video

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018 14:44 100 χρόνια από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου: Θερμή χειραψία Τραμπ – Πούτιν – video

Αν και όλοι οι ηγέτες που είχαν προσκληθεί στο Παρίσι για τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ανάμεσά τους ο Αλέξης Τσίπρας, έφτασαν μαζί στην Αψίδα του Θριάμβου, περπατώντας υπό βροχή στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, Ντόναλντ Τραμπ (μαζί με τη Μελάνια) και Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασαν… ξεχωριστά.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, μάλιστα, ήταν ο τελευταίος που έφτασε στην Αψίδα του Θριάμβου. Αφού χαιρέτισε δια χειραψίας τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τη σύζυγό του Μπριζίτ καθώς και την Άνγκελα Μέρκελ, έφτασε στον… Τραμπ.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Οι δυο τους είχαν μια θερμή χειραψία, με τον Πούτιν, αφού χαιρέτισε και τη Μελάνια Τραμπ, να χτυπά φιλικά στο μπράτσο τον πρόεδρο των ΗΠΑ και να κατευθύνεται στη θέση του.

Τις… εντυπώσεις, μέσα από τα φωτογραφικά καρέ έκλεψαν τα… βλέμματα που «έριξε» ο Ντόναλντ Τραμπ στην Άνγκελα Μέρκελ αλλά και προς την πλευρά όπου καθόταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Το τι μπορεί να σκεφτόταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκείνη τη στιγμή, κανείς δεν μπορεί να το ξέρει…

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Για τη εκδήλωση από τα 100 χρόνια της ανακωχής που σήμανε το τέλος του Μεγάλου Πολέμου, στο Παρίσι βρίσκονται εκατοντάδες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων κι άλλοι υψηλοί προσκεκλημένοι. Γι’ αυτό και τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, με 10.000 αστυνομικούς να έχουν κινητοποιηθεί.

Λόγω των εκδηλώσεων τρεις περιοχές στο κέντρο του Παρισιού αποκλείστηκαν εντελώς από την: γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου, γύρω από το προεδρικό μέγαρο και γύρω από την Βιλέτ όπου θα γίνει το «Φόρουμ για την Ειρήνη».

Γύρω στους 2.000 αστυνομικοί έχουν αναπτύχθηκαν γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου, στους οποίους θα πρέπει να προστεθεί η ασφάλεια που συνοδεύει τον Ντόναλντ Τραμπ (700 άτομα), καθώς και τα μέλη της ασφάλειας του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στον εκθεσιακό χώρο της Βιλέτ βρίσκονται ήδη 2.600 αστυνομικοί για την προστασία του χώρου κατά τη διάρκεια του Φόρουμ και της συναυλίας της Φιλαρμονικής που θα δοθεί μετά τη λήξη του.

 

Να σημειωθεί επίσης, ότι οι αστυνομικές δυνάμεις είναι επί ποδός γιατί στην πλατεία Republique, όπου θα γίνει διαδήλωση κατά του Τραμπ στις 16:00 ώρα Ελλάδας. Υπάρχουν έντονοι φόβοι ότι μπορεί να δώσουν εκεί ραντεβού 200-400 ακτιβιστές (Black Blockers).

Είναι η πλέον μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων που έχει γνωρίσει το Παρίσι μετά την οργάνωση της παγκόσμιας διάσκεψης για το κλίμα COP21 το 2015, που όμως τότε ήταν η περίοδος μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο κόσμος που ήθελε να ζήσει τις μοναδικές επετειακές στιγμές και συγκεντρώθηκε στη λεωφόρο των Ηλύσιων είδε τα πάντα από… απόσταση. Οι πολίτες έμειναν σε απόσταση 200-300 μέτρων και είδαν την τελετή από γιγαντοοθόνες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση