Παπακώστα για επιθέσεις σε αστυνομικούς: Να αυτοπροστατευτούν! Οργή της ΝΔ – Video

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 22:16 Παπακώστα για επιθέσεις σε αστυνομικούς: Να αυτοπροστατευτούν! Οργή της ΝΔ – Video

Με αφορμή και το σημερινό περιστατικό, έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εντολή να μην γίνονται συλλήψεις. “Δεν ξέρω γιατί δεν έγιναν συλλήψεις”, είπε χαρακτηριστικά, καλώντας μάλιστα τους αστυνομικούς “να εντείνουν την αυτοπροστασία τους, να προσέξουν τον εαυτό τους”, ενώ πρόσθεσε ότι “θα εφαρμόσουμε το δόγμα της μηδενικής ανοχής”.

Ακούστε όσα είπε η Κατερίνα Παπακώστα στο Open

Την οργή της για τις δηλώσεις της κ. Παπακώστα εξέφρασε η Νέα Δημοκρατία, που αναφέρει σε ανακοίνωσή της: “Μετά τις απίστευτες δηλώσεις της κ. Κατερίνας Παπακώστα που έσπευσε να δικαιολογήσει όχι τους αστυνομικούς, αλλά τους μπαχαλάκηδες που τους έκαναν έλεγχο ταυτότητας, της προτείνουμε να αλλάξει και τον τίτλο της σε υφυπουργό Προστασίας του Ρουβίκωνα”.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

“Για τα σημερινά περιστατικά κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών, σχηματίζεται ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο της οποίας διενεργείται αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπαιτίων δραστών.

Επιπλέον τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες που έλαβαν χώρα ερευνώνται και σε υπηρεσιακό επίπεδο”.

Τι λέει τραυματίας αστυνομικός

Για άγρια επίθεση των αντιεξουσιαστών κατά αστυνομικών έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών κάνει λόγο ο ένας από τους ένστολους που τραυματίστηκε στο περιστατικό.

Από το 401 όπου μεταφέρθηκε μαζί με δύο ακόμα αστυνομικούς, καταγγέλλει στο newsit.gr αδράνεια της διμοιρίας των ΜΑΤ που ήταν στο σημείο, καθώς όπως είπε δεν επενέβη για να κάνει συλλήψεις, παρά τις εκκλήσεις των συναδέλφων τους.

Αναφέρει πως η επίθεση έγινε από ομάδα 60-70 αντιεξουσιαστών, με τους αστυνομικούς να δέχονται αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε:

Δεχτήκαμε χτυπήματα με κράνη, μπουνιές, φορούσαν γάντια μηχανής, μας προπηλάκισαν, αμυνθήκαμε όσο μπορούσαμε γιατί ήμασταν και 10 άτομα μόνο και αυτοί ήταν 60 με 70 άτομα.

Έχω χτυπήσει στο κεφάλι. Είμαι σίγουρος ότι ήταν ένα άτομο που φορούσε γάντια μηχανής και την ώρα που είχα το κεφάλι μου προς τα κάτω και προσπαθούσα να βουτηξω ένα άτομο που με είχε ξανά βαρέσει, να το βουτήξω για να του κάνω σύλληψη, μου έσκασε μπουνιά μέσα στο κεφάλι, στον κρόταφο, ζαλίστηκα άφησα και το άτομο και απομακρύνθηκε. 

Τραυματίες είναι αλλά δυο άτομα. Ο ένας ακόμα δεν ξέρουμε, πρέπει να έχει σπασμένο δάχτυλο και ο άλλος πρόβλημα στον αυχένα. Είχαμε δικαστήριο από το 2012 στην μοτοπορεία. Σαν μάρτυρας που πηγαίναμε κατηγορούμενους άτομα του χώρου, τους λεγόμενους αναρχικούς. Πήρε αναβολή το δικαστήριο και την ώρα που βγαίναμε έξω από την αίθουσα δεχτήκαμε προπηλακισμό από τα άτομα, βρίζοντας μας.

Και σε έναν συνάδελφο μάλιστα έκαναν την χαρακτηριστική κίνηση στο λαιμό ότι θα τον σφάξουν. Ενημερώσαμε τον υπεύθυνο αστυνόμο που ήταν στα κοντά. Βγήκαμε έξω όλοι μαζί οι συνάδελφοι και την ώρα που βγαίναμε, οι κύριοι υποδείξαμε το άτομο αυτό και εκείνη την ώρα δεχτήκαμε επίθεση από τους κυρίους του χώρου με μπουνιές κλωτσιές.

Υπήρχε μια διμοιρία της ΕΜΕΤ με πέντε άτομα, κόπηκε η φορά και απομακρύνθηκαν τα άτομα από το χώρο, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη, χωρίς να γίνει τίποτα”.

“Η διμοιρία των ΜΑΤ αρνήθηκε να κάνει συλλήψεις”

Από την μεριά του ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, καταγγέλλει πως αξιωματικός που ήταν παρών με μια διμοιρία των ΜΑΤ, αρνήθηκε τις εκκλήσεις των αστυνομικών, οι οποίοι ζητούσαν να παρέμβει η διμοιρία και να γίνουν συλλήψεις.

Ακούστε τα όσα είπε στο newsit.gr

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση