Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Κόκκινος'' συναγερμός στην ΕΛΑΣ ενόψει Πολυτεχνείου- 5.000 αστυνομικοί

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 11:45 ''Κόκκινος'' συναγερμός στην ΕΛΑΣ ενόψει Πολυτεχνείου- 5.000 αστυνομικοί

Eπί ποδός η ΕΛΑΣ ενόψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου. Οι συσκέψεις ανώτατων στελεχών για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας είναι συνεχείς καθώς εντείνεται η ανησυχία για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων, κτιρίων αστυνομικού ενδιαφέροντος, μεμονωμένων αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και ορμητήρια κουκουλοφόρων μέσα σε καταλήψεις.

Ηδη έχουν δοθεί εντολές προς όλους τους διοικητές αστυνομικών υπηρεσιών να βρίσκονται σε εγρήγορση όπως και οι αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσίες φύλαξης αλλά και περιπολιών σε κεντρικά σημεία της Αθήνας να λαμβάνουν έντονα μέτρα αυτοπροστασίας. Τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα επιθέσεων σε αστυνομικούς, σε περιπολικά οχήματα και αστυνομικά κτίρια, οι «εξακριβώσεις» του Ρουβίκωνα σε αστυνομικούς, η επίθεση εναντίον αστυνομικών στο Εφετείο Αθηνών και η τοποθέτηση βόμβας έξω από το σπίτι του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου έχουν σημάνει κόκκινο συναγερμό.

 

Στα μέτρα ασφάλειας και περιφρούρησης των εκδηλώσεων και της πορείας θα συμμετάσχουν περίπου 5.000 αστυνομικοί, αριθμός λίγο μεγαλύτερος από τον περσινό. Ο αστυνομικός σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας, περιλαμβάνει την ισχυρή αστυνομική παρουσία, πληροφοριακό δίκτυο, έγκαιρη ενημέρωση, πλαισίωση των ύποπτων ομάδων και παρέμβαση στην αρχή εκδήλωσης επεισοδίων με στόχο την αποτροπή φθορών σε καταστήματα και επιχειρήσεις. Στο μεταξύ σε επιτήρηση θα βρίσκονται καταλήψεις που φιλοξενούν πρόσφυγες στο κέντρο της πόλης, ενώ ήδη στην περιοχή των Εξαρχείων και όχι μόνο έχουν αναπτυχθεί «μυστικές» ομάδες αστυνομικών ειδικών υπηρεσιών για τον εντοπισμό ύποπτων κινήσεων.

Με αφορμή τα 45 χρόνια από την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού με συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε την έναρξη την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου του τριήμερου εορτασμού. «Καλούμε το Λαό και τη Νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, που θα παραμείνει ανοικτό σε όλους τους φορείς του μαζικού κινήματος σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων», σημείωσε η επιτροπή.

Συσκέψεις με τους πρυτάνεις

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουν λάβει τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στις συσκέψεις και επικοινωνίες με τους πρυτάνεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, οι πόρτες των πανεπιστημίων θα κλείσουν μετά το πέρας των εκδηλώσεων. Το ίδιο θα συμβεί και στο Πολυτεχνείο, όταν ξεκινήσει η πορεία και το πανεπιστημιακό ίδρυμα θα περιφρουρηθεί περιμετρικά από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Εκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την  Επέτειο του Πολυτεχνείου, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος. Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα κορυφωθούν την Παρασκευή 16/11/2017 κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία-Τρόλεϊ). Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και γύρω από την Πρεσβεία των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

πηγή: thetoc.gr