«Αδειάζει» Καμμένο ο Κατρούγκαλος για τα περί Σόρος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 11:55 «Αδειάζει» Καμμένο ο Κατρούγκαλος για τα περί Σόρος

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος επιχείρησε να υποβαθμίσει τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, κάνοντας συστάσεις στον βουλευτή της ΝΔ.

Αποστάσεις από τον Πάνο Καμμένο και τους ισχυρισμούς του περί συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών με εταιρία του Τζορτζ Σόρος για την έκδοση βίζας, κράτησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ο βουλευτής της ΝΔ ζητούσε εξηγήσεις για τα όσα διέρρευσαν από την συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου λίγα 24ωρα πριν από την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από την θέση του υπουργού Εξωτερικών.

«Δεν υπάρχει καμία σύμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών που να επηρεάζεται από τον κ. Σόρος ή που να έχει συναφθεί με τον κ. Σόρος», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε  πρόσφατη γραπτή του απάντηση στον βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Κεφαλογιάννη, είχε παραδεχτεί ότι ανέφερε στο υπουργικό το ζήτημα συνεργασίας του ΥΠ.ΕΞ με εταιρία έκδοσης βίζα, αφήνοντας υπαινιγμούς ότι από πίσω κρύβεται ο επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος.

Στην επιμονή του Γιάννη Κεφαλογιάννη να μάθει τι τελικά ισχύει, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επιχείρησε να υποβαθμίσει τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, κάνοντας συστάσεις στον βουλευτή της ΝΔ.

«Δεν πρέπει να ευτελίζουμε τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Δεν είμαστε σε τηλεοπτικό παράθυρο και δεν πρέπει χρησιμοποιούμε κάθε φτηνό μέσο που έχουμε για πολιτική», σημείωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, υποστηρίζοντας ότι έχουν δοθεί επαρκείς απαντήσεις από τα πλέον επίσημα χείλη συνεπώς κατά την άποψή του δεν υπάρχει κανένα ίχνος σκιάς «παρά μόνο για όσους θέλουν να διαστρέψουν την πραγματικότητα στον πολύ ευαίσθητο τομέα εξωτερικής. 

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση