Πώς έδρασαν οι 4 που σκότωσαν 78χρονο με νοητική στέρηση για 250 ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 19:19 Πώς έδρασαν οι 4 που σκότωσαν 78χρονο με νοητική στέρηση για 250 ευρώ

Για την υπόθεση κατηγορούνται ένας 37χρονος, η 39χρονη σύντροφός του, η 21χρονη κόρη της προηγούμενης και ο 30χρονος φίλος της νεαρής

Τέσσερα άτομα ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία ως δράστες ληστείας μετά φόνου που διεπράχθη τον περσινό Απρίλιο, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, με θύμα έναν 78χρονο που φέρεται ότι έπασχε από νοητική στέρηση. Για την υπόθεση κατηγορούνται ένας 37χρονος, η 39χρονη σύντροφός του, η 21χρονη κόρη της προηγούμενης και ο 30χρονος φίλος της νεαρής.

Όπως ανακοινώθηκε, αστυνομικοί συνέλαβαν χθες στη Θεσσαλονίκη την μάνα και την κόρη, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Αθήνα ο 37χρονος. Αντιθέτως, ο 30χρονος διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται.

 

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες εισήλθαν στη μονοκατοικία όπου διέμενε ο 78χρονος συνταξιούχος, τον οποίο γνώριζαν, καθώς κάποιοι εξ αυτών υπήρξαν παλιότερα γείτονές του. Όταν άσκησαν σωματική βία εναντίον του για να τους αποκαλύψει που είχε κρύψει τη σύνταξή του, ο 78χρονος αντέδρασε, με αποτέλεσμα να δεχθεί χτυπήματα με διάφορα αντικείμενα στο σώμα και στο κεφάλι, από τα οποία επήλθε ο θάνατός του.

Αφού οι δράστες έψαξαν το σπίτι βρήκαν 250 ευρώ με τα οποία εξαφανίστηκαν, ενώ στο ίδιο σπίτι βρισκόταν εκείνη την ώρα και η 49χρονη κόρη του ηλικιωμένου, η οποία φέρεται να πάσχει επίσης από νοητική στέρηση, αλλά καθώς κοιμόταν δεν αντιλήφτηκε το παραμικρό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, για την εξιχνίαση της υπόθεσης αξιοποιήθηκε βιολογικό υλικό το οποίο εντοπίστηκε στο σπίτι και ταυτοποιήθηκε ότι ανήκει στα τέσσερα πρόσωπα που κατέστησαν κατηγορούμενα.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση