Νοτοπούλου, Καϊλή και στο βάθος… Τάσος Τζήκας! Ψάχνουν εναγωνίως τον αντι-Μπουτάρη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 08:35 Νοτοπούλου, Καϊλή και στο βάθος… Τάσος Τζήκας! Ψάχνουν εναγωνίως τον αντι-Μπουτάρη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Η απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μη διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές περιέπλεξε ιδιαίτερα τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΙΝΑΛ καθώς και τα δυο αυτά κόμματα είχαν αποφασίσει να δώσουν το χρίσμα στον νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Οι πληροφορίες λένε λοιπόν ότι τόσο το κυβερνών κόμμα όσο και η Φώφη Γεννηματά έχουν αποφασίσει να δώσουν άρωμα γυναίκας στις εκλογές της συμπρωτεύουσας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λένε οι μέχρι τώρα πληροφορίες θα κατεβάσει την υφυπουργό Μακεδονίας –Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου ενώ η Φώφη Γεννηματά σκέπτεται να εκπροσωπηθεί το κόμμα της με την Εύα Καϊλή.

Στελέχη και από τα δυο κόμματα υποστηρίζουν ωστόσο ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να βρεθεί μια κοινή υποψηφιότητα με τα χαρακτηριστικά του νυν δημάρχου προκειμένου η συμπρωτεύουσα να μην αφεθεί στα χέρια της ΝΔ.

Κατερίνα Νοτοπούλου – Φωτογραφία Eurokinissi
Εύα Καϊλή – Φωτογραφία Eurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν άλλες τρείς προτάσεις  με επικρατέστερη αυτή του πρόεδρου της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσου Τζήκα. Η υποψηφιότητα αυτή έχει προφανώς ένα ιδιαίτερο βάρος για την συμπρωτεύουσα, καθώς ο Τάσος Τζήκας   εκπροσωπεί έναν θεσμό που για στην ευρύτερη περιοχή είναι σύμβολο ανάπτυξης,  οικονομικής ευημερίας και εκτιμάται ότι μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις και πρόσωπα από τον χώρο της οικονομίας της αγοράς αλλά και της κεντροαριστεράς.

Μάλιστα με τις κινήσεις που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμίσει τον θεσμό  ενώ έχει προσδώσει ιδιαίτερη εξωστρέφεια στην ΔΕΘ και έχει καταστήσει την πόλη πόλο έλξης του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Το όνομα του Τάσου Τζήκα εμφανίζεται, ωστόσο, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και ως το  επικρατέστερο για την περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα εμφανιζόταν ως δυνατή υποψηφιότητα ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης.

Τάσος Τζήκας – Φωτογραφία Eurokinissi

Ο Τάσος Τζήκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1958 και αποφοίτησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και του Πάρκου Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας «Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης ΑΕ». Είναι Πρόεδρος Δ.Σ. της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης – HELEXPO Α.Ε.

Είναι Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), του οποίου υπήρξε Πρόεδρος για περισσότερα από 15 χρόνια.

Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές της Singular Software Α.Ε. στην οποία διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος 1987-2004 και Πρόεδρος του ΔΣ μέχρι το 2005. Στη διάρκεια της περιόδου αυτής υπήρξε επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της Singular Bulgaria και Singular Romania 1995-2004, καθώς και εντεταλμένος σύμβουλος της Delta Singular 2001-2004.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση