Συνελήφθη 45χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 12:09 Συνελήφθη 45χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ένας 45χρονος συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Οι αστυνομικοί διερεύνησαν την υπόθεση μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων που είχαν στα χέρια τους, σύμφωνα με τα οποία χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης επικοινώνησε με ανήλικο και απέσπασε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία που προέκυψαν από την άμεση ανάλυση και διερεύνηση των ψηφιακών δεδομένων, τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία  εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Από την ψηφιακή–διαδικτυακή έρευνα και την εμπεριστατωμένη αστυνομική προανάκριση που επακολούθησε, προέκυψε η εμπλοκή του 45χρονου ημεδαπού στην υπόθεση.

Στη συνέχεια οι Αρχές προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντα στις 22 Νοεμβρίου, σε περιοχή της επαρχίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim και κάρτα μνήμης και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, στα οποία βρέθηκε πλήθος αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Σε βάρος του 45χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και η υπόθεση παραπέμφθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση