Die Zeit: Ελληνική χρεοκοπία εντός ευρώ - Τι ανταλλάγματα ζητούν οι δανειστές

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 14:01 Die Zeit: Ελληνική χρεοκοπία εντός ευρώ - Τι ανταλλάγματα ζητούν οι δανειστές

- Άλλο ένα σενάριο. Αυτή τη φορά από την εφημερίδα Die Zeit που επικαλείται πηγές, ανώνυμες φυσικά, της γερμανικής κυβέρνησης
- «Η Αθήνα θα πρέπει να επιδείξει προθυμία να συνεργασθεί και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για μεταρρυθμίσεις»
- Πως σχολιάζει την διαρροή η καγκελαρία

Κατά την Die Zeit η γερμανική κυβέρνηση ήδη επεξεργάζεται ένα σχέδιο χρεοκοπίας της Ελλάδας, αλλά χωρίς Grexit, μια χρεοκοπία με παραμονή στην ευρωζώνη.

"Το σχέδιο που συζητείται έχει στόχο να επιτρέψει στην ΕΚΤ να συνεχίσει να χρημστοδοτεί την Ελλάδα σε περίπτωση χρεοκοπίας", αναφέρει η "Die Zeit". "Επιπλέον οι ελληνικές τράπεζες θα αναδιαρθρωθούν, κάτι που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις της κεντρικής τράπεζας ακόμη και έπειτα από μια κρατική χρεοκοπία".

Στο άρθρο προστίθεται πως σε αντάλλαγμα η Αθήνα θα πρέπει να επιδείξει προθυμία να συνεργασθεί και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για μεταρρυθμίσεις.

Το δημοσίευμα γράφει ακόμα: 

«Αν αυτό δεν γίνει, το σενάριο εξόδου από το ευρώ είναι πιθανό. Ακόμα και τότε η Ελλάδα θα “συνδέεται” με την Ευρώπη - μέσω της ενίσχυσης των ροών από τις Βρυξέλλες για τη διευκόλυνση της μετάβασης προς το δικό της νόμισμα».

Επίσημα πάντως όταν ρωτήθηκε για το δημοσίευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

 

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση