Νέο… Τσίπρα θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα – Κρίσιμη μέρα για τον υποψήφιο – Τα κριτήρια της επιλογής

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 09:04 Νέο… Τσίπρα θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα – Κρίσιμη μέρα για τον υποψήφιο – Τα κριτήρια της επιλογής

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι μέχρι το Σάββατο το πρωί να έχει στα χέρια του το όνομα του υποψηφίου δημάρχου προκειμένου να το ανακοινώσει στην συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας έτσι ένα πανηγυρικό χαρακτήρα.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από δυο και ανάμεσα στους βρίσκεται και το όνομα του υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος όπως είναι γνωστό έκανε τα πρώτα του βήματα στην κεντρική πολιτική σκηνή μέσα από τον δήμο της Αθήνας, θα συζητήσει με τους εκπροσώπους της δημοτικής παράταξης του κόμματος του, τα υπέρ και τα κατά των υποψηφίων καθώς δεν επιθυμεί να πάρει μόνος του μια απόφαση, παραβλέποντας την άποψη  των ανθρώπων που θα τον στηρίξουν στην προεκλογική περίοδο.

Οι υποψήφιοι είναι άντρες και γυναίκες αλλά μέχρι στιγμής κανένας δεν φαίνεται να έχει πάρει το προβάδισμα σε αυτή την διαδικασία. Τις τελευταίες ώρες μάλιστα έχει επανέλθει ζωηρά μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ η άποψη ότι ίσως ο νεαρός Νάσος Ηλιόπουλος καταφέρει να δώσει ένα πιο δυναμικό προεκλογικό αγώνα όπως άλλωστε είχε γίνει και στο παρελθόν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Στην πλάστιγγα δηλαδή θα μπουν ως κριτήρια, η επωνυμία, η ευρύτερη κοινωνική απήχηση αλλά και η αντοχή και η διάθεση για δουλειά που θα έχουν οι υποψήφιοι. Με αυτή την λογική κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κανέναν. Κάποια κομματικά στελέχη ωστόσο επιμένουν ότι προέχει το να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη λογική που έχει ακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή στο να ποντάρει σε νέες άγνωστες προσωπικότητες, οι οποίες  τελικά κάνουν και την έκπληξη.

Οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα σημαντικές καθώς ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει εντολή σε όλους τους εμπλεκόμενους να κλείσουν το θέμα. Το γεγονός ότι ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Παύλος Γερουλάνος έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές μέρες την προεκλογική τους εκστρατεία, μοιραία τους δίνει ένα προβάδισμα σε αυτή τη μάχη, ενώ από την άλλη δείχνει και την αδυναμία της κυβέρνησης να βρει τον δικό της υποψήφιο.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση