Δικαστήριο απαγόρευσε ενοικίαση μέσω Airbnb

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 16:48 Δικαστήριο απαγόρευσε ενοικίαση μέσω Airbnb

Και υποχρέωσε την ιδιοκτήτρια του ακινήτου να πληρώσει και αποζημίωση.

Δικαστικό μπλόκο σε ενοικίαση ακινήτου μέσω της πλατφόρμας Airbnb έβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, η ιδιοκτήτρια είχε βάλει προς ενοικίαση μέσω Airbnb ένα σπίτι που διέθετε σε συγκρότημα κατοικιών, σε παραθαλάσσια, παραθεριστική περιοχή της Χαλκιδικής. Ωστόσο, οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες κατοικιών στο συγκρότημα, προσέφυγαν στο δικαστήριο απαιτώντας να σταματήσει η ενοικίαση της τέταρτης κατοικίας (σε σύνολο 4) μέσω της Airbnb.

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου, που επικαλείται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», οι ενοικιαστές της ενοχλούν τους υπόλοιπους τρεις ιδιοκτήτες στο συγκρότημα των τεσσάρων κατοικιών ενώ και η ενοικίαση της κατοικίας αντιβαίνει στον κανονισμό του συγκροτήματος.

Μάλιστα, εκτός από την απαγόρευση να ενοικιάζει πλέον το συγκεκριμένο ακίνητο στο Airbnb, η ιδιοκτήτρια υποχρεώνεται, από τη δικαστική απόφαση, να αποζημιώσει με χρηματικό ποσό 4.400 ευρώ, το κοινό ταμείο του συγκροτήματος κατοικιών.

«Είναι η πρώτη απόφαση που αναγνωρίζει τον κανονισμό σε συγκρότημα κατοικιών και τον επιβάλλει, απαγορεύοντας τις βραχυχρόνιες μισθώσεις που γίνονται επιχειρηματικά» ανέφερε στο «Έθνος» η δικηγόρος Βασιλεία Πομπιέρη η οποία χειρίστηκε την υπόθεση για λογαριασμό των τριών συνιδιοκτητών.

Πηγή: news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση