Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο - Τρεις τραυματίες, 66 προσαγωγές και 13 συλλήψεις

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 09:03 Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο - Τρεις τραυματίες, 66 προσαγωγές και 13 συλλήψεις

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε άλλη μια φορά η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, με «πυρήνα» την οδό Στουρνάρη, με αφορμή την επέτειο των 10 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, κομμάτια από μάρμαρο και διάφορα άλλα αντικείμενα, προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούσαν να τους απωθήσουν, ενώ παράλληλα, επεισόδια σημειώνονταν και στην οδό Τοσίτσα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις με τη συνδρομή των δύο υδροφόρων οχημάτων της ΕΛΑΣ προσπάθησαν να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους και να διαλύσουν το οδόφραγμα.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:


Από τις μολότοφ προκλήθηκε φωτιά σε ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Τοσίτσα, η οποία όμως έσβησε σε σύντομο χρονικό διάστημα κι έτσι δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Στις 66 έφτασαν οι προσαγωγές για τα επεισόδια που έγιναν το μεσημέρι στο μαθητικό φοιτητικό συλλαλητήριο, στην πλατεία Κλαυθμώνος και για τα επεισόδια στα Εξάρχεια, σύμφωνα με την αστυνομία. Από τις 66 προσαγωγές, οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Παράλληλα, τρία άτομα -δύο αστυνομικοί και ένας διαδηλωτής- έχουν τραυματιστεί. Ο διαδηλωτής δέχθηκε στον μηρό του βολίδα κρότου-λάμψης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ακόμη, στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί και δύο αστυνομικοί. Ο ένας φέρει χτύπημα στο πόδι και ο άλλος έχει υποστεί κάταγμα στο χέρι, έπειτα από χτύπημα με ναυτική φωτοβολίδα. Το περιστατικό του αστυνομικού κρίνεται, επίσης, σοβαρό.

Πηγή: enikos.gr