“Βομβαρδισμένο” το ΑΠΘ – Εικόνες καταστροφής και ντροπής (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 12:09 “Βομβαρδισμένο” το ΑΠΘ – Εικόνες καταστροφής και ντροπής (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Η Θεσσαλονίκη “μετρά” τις πληγές της την επόμενη ημέρα των χθεσινών επεισοδίων μεταξύ αστυνομίας και αντιεξουσιαστών. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και η Αττικό Μετρό κάνουν απολογισμό των τρομερών καταστροφών που προκλήθηκαν από το μένος των κουκουλοφόρων.

Ζημιές άνευ προηγουμένου στην Θεολογική Σχολή

Θλιβερές είναι οι εικόνες που αντικρίζει κανείς έξω, αλλά κυρίως μέσα στο κτίριο της Θεολογικής Σχολής, όπου οι αντιεξουσιαστές βρήκαν “καταφύγιο” για κάποιες ώρες. Σπασμένες τζαμαρίες, διαρρήξεις σε γραφεία, κλοπές υπολογιστών όπου μέσα υπήρχε σπουδαίο ακαδημαϊκό υλικό, εστίες φωτιάς που ακόμα σιγοκαίνε είναι μερικές από τις πολύ δυνατές εικόνες που μπορεί κανείς να δει. Ειδικά η εικόνα του γραφείου της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας, Αικατερίνης Τσαλαμπούνη, προκαλεί δέος.

 

Το Thesstoday.gr μίλησε με τον Αναπληρωτή Πρύτανη Έρευνας και Συντονισμού, Θεόδωρο Λαόπουλο, ο οποίος τόνισε πως οι ζημιές είναι τεράστιες: “Σήμερα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θρηνεί την καταστροφή και την λεηλασία της Θεολογικής Σχολής” ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, το Α.Π.Θ. εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, με την οποία τοποθετείται για τα επεισόδια και ζητάει στήριξη.

Η ανακοίνωση:

Ανακοίνωση ΑΠΘ

Από την πλευρά του ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, Θεόδωρος Γιάγκου, ανέφερε στο Τhesstoday.gr πως η σχολή πρέπει να καταστεί άμεσα και πάλι λειτουργική: “Αυτή η σχολή πρέπει να λειτουργήσει. Έχουμε φοιτητές που είναι συνεπείς στα καθήκοντά τους. Έχουμε φοιτητές από το εξωτερικό. Οφείλουμε να σταθούμε στο ακαδημαϊκό ύψος. Απαιτούμε τη συνδρομή της πολιτείας. Θα πρέπει να εκτιμήσουμε τις ζημιές. Δεν είναι ζήτημα μόνο οι υλικές ζημιές. Το κυριότερο από όλα είναι οι υποδομές. Αυτό μας ενδιαφέρει. Τι έχει κλαπεί από άποψη αρχείων και πως μπορούμε να τα αναπληρώσουμε” τόνισε.

Καταστροφές και στο εργοτάξιο του μετρό στο Συντριβάνι

Πέρα από τη ζημιές στη Θεολογική Σχολή και συνολικά στο ΑΠΘ, καταστροφές υπέστη και το εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης στο εργοτάξιο του σταθμού στο Συντριβάνι. Οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κτίρια του εργοταξίου, τα καταστράφηκαν.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, τοποθετήθηκε μέσω Facebook για τις χθεσινές καταστροφές, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας:

πηγή: thesstoday.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση