Ρίβερ Πλέιτ: Γης μαδιάμ το Μπουένος Άϊρες - Άγρια επεισόδια μετά την κούπα - video

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 09:47 Ρίβερ Πλέιτ: Γης μαδιάμ το Μπουένος Άϊρες - Άγρια επεισόδια μετά την κούπα - video

Όλα ξεκίνησαν σε πανηγυρικό κλίμα, με οπαδούς κάθε ηλικίας να κατεβαίνουν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες για να γιορτάσουν την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες από τη Ρίβερ Πλέιτ. Αλλά κάποιοι δεν μπορούσαν να… "κρατηθούν" και η γιορτή έγινε «πόλεμος».

Δεν είχαν περάσει παρά λίγες ώρες από τη στιγμή που με ανατροπή, η Ρίβερ Πλέιτ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της αιώνιας αντιπάλου της, Μπόκα Τζούνιορς και να κατακτήσει, στην παράταση με σκορ 3-1, το Κόπα Λιμπερταδόρες. Το Μπουένος Άιρες (έδρα και των δυο ομάδων) γέμισε οπαδούς της Ρίβερ που γιόρταζαν την κατάκτηση του τίτλου.

Ο τελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες, ο πρώτος στην ιστορία του θεσμού ανάμεσα στη Ρίβερ και τη Μπόκα, πέρασε από 40 κύματα και χρειάστηκε οι δυο ομάδες να «ξενιτευτούν» στην Ισπανία για να παίξουν το δεύτερο παιχνίδι στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Αιτία της… μετακόμισης και πάλι επεισόδια που σημειώθηκαν πριν από τον (προγραμματισμένο να γίνει στην έδρα της Ρίβερ Πλέιτ) δεύτερο τελικό.

Και ενώ οι δρόμοι της πρωτεύουσας της Αργεντινής είχαν γεμίσει κόσμο, που κρατούσε ασπρο-κόκκινες σημαίες και πανηγύριζε, κάποιοι αποφάσισαν να αμαυρώσουν τη γιορτή. Και να μετατρέψουν το Μπουένος Άιρες σε πεδίο μάχης.

Μεθυσμένοι (κατά την αστυνομία) οπαδοί της Ρίβερ Πλέιτ άρχισαν να πετούν πέτρες, μπουκάλια κι άλλα αντικείμενα τόσο σε άλλους οπαδούς όσο και στις αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή για να αποτρέψουν (υποτίθεται) επεισόδια.

Στόχος έγιναν και τα τηλεοπτικά συνεργεία. Η μάχη δεν άρχισε να ξεκινήσει. Δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες, τραυματισμοί και συλλήψεις.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 20 προσαγωγές, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες είναι και τρεις αστυνομικοί.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση