Ηλικιωμένος έστελνε πορνογραφικό υλικό σε ανήλικο αγόρι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 18:56 Ηλικιωμένος έστελνε πορνογραφικό υλικό σε ανήλικο αγόρι
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 64χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός 64χρονου στο Τυχερό Έβρου για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου, σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία των γονιών ενός 15χρονου αγοριού, σύμφωνα με την οποία ο 64χρονος απέστειλε μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης πορνογραφικό υλικό και έπειτα προέβη σε ασελγείς προτάσεις σε βάρος του ανηλίκου. Στη συνέχεια, ακολούθησε ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, κατά την οποία προέκυψε, ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση στο σπίτι του δράστη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στο χωριό Τυχερό Έβρου, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ταυτοποιήθηκε η δράση του. Το κατασχεθέν ψηφιακό πειστήριο απεστάλη στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

πηγή: news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση