Αχτσιόγλου: Με τη μη περικοπή των συντάξεων, κλείνει ο κύκλος των μνημονίων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 11:18 Αχτσιόγλου: Με τη μη περικοπή των συντάξεων, κλείνει ο κύκλος των μνημονίων
«Η ακύρωση του μέτρου απογυμνώνει και το αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ που ποντάρει σε μια αέναη καταστροφολογία»

Η χώρα έχει κλείσει οριστικά τον κύκλο των μνημονίων και των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής, με την ακύρωση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, που εισηγείται σήμερα η κυβέρνηση και θα ψηφίσει η Βουλή, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

«Επιβεβαιώνει, ακόμα, ότι η χώρα έχει ανακτήσει την ελευθερία της στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών και δικαιώνει την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης, ότι επρόκειτο για ένα αχρείαστο μέτρο. Θέση την οποία υποστηρίξαμε με επιμονή απέναντι στους εταίρους μας και καταφέραμε τελικά να επικρατήσει», δηλώνει η υπουργός Εργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η ακύρωση του μέτρου απογυμνώνει και το αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ που ποντάρει σε μια αέναη καταστροφολογία, η οποία διαρκώς διαψεύδεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων, από 1/1/2019 για περίπου 620.000 συνταξιούχους θα ξεκινήσει η σταδιακή αύξηση των συντάξεών τους.
Η μετάβαση στην επόμενη μέρα είναι μία πραγματικότητα και αυτό επαληθεύεται μέσα από συγκεκριμένα μέτρα, με άμεσο και θετικό αντίκτυπο για τη μεγάλη κοινωνική πλειονότητα», καταλήγει η δήλωση της κ.Αχτσιόγλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

πηγή: news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση