Spiegel: 5 δισ. δίνει η Μόσχα στην Αθήνα άμεσα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Απριλίου 2015 10:50 Spiegel: 5 δισ. δίνει η Μόσχα στην Αθήνα άμεσα
Συμφωνία την επόμενη Τρίτη Μόσχας-Αθήνας για τον Turkish Stream και προκαταβολή 5 δισ. ευρώ για να αποφύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel.
 
Συμφωνία με τη Ρωσία τα επόμενα 24ωρα «βλέπει» το Spiegel σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού που επικαλείται πληροφορίες.
 
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η συμφωνία Μόσχας-Αθήνας θα υπογραφεί ίσως και την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου ο αγωγός Turkish Stream να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας και της Τουρκίας.
 
Αμέσως μετά θα εκταμιευθεί προκαταβολή που μπορεί να φέρει στα ελληνικά κρατικά ταμεία έως και 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Το Spiegel επικαλείται δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατονομάζεται.
 
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η συμφωνία θα αλλάξει ριζικά τις διαπραγματεύσεις. Το ζήτημα του Turkish Stream συζητήθηκε στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα.
 
«Τα χρήματα από τη Ρωσία θα είναι προκαταβολή για τα μελλοντικά κέρδη που θα έχει η Ελλάδα από τον αγωγό, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2019», υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό. 
 
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση