Μητσοτάκης: Δεν έσωσε τη Μακεδονία, ο Τσίπρας έδωσε γλώσσα – εθνότητα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 20:05 Μητσοτάκης: Δεν έσωσε τη Μακεδονία, ο Τσίπρας έδωσε γλώσσα – εθνότητα

«Θα αναμετρηθούν, δύο κόσμοι: Από την μία, η αλήθεια, η ευθύνη και το μέτρο. Και από την άλλη ο λαϊκισμός, τα ψέματα και ο τυχοδιωκτισμός» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ

Το διακύβευμα των εκλογών έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις εργασίες του 12ουΣυνεδρίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε σε συστράτευση όλα τα στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης ενώ απευθύνθηκε και στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων. «Στις επόμενες κάλπες, δεν θα αναμετρηθούν, απλώς, διαφορετικά κόμματα. Αλλά δύο κόσμοι: Από την μία πλευρά, η αλήθεια, η ευθύνη και το μέτρο. Και από την άλλη ο λαϊκισμός, τα ψέματα και ο τυχοδιωκτισμός. Θα συγκρουστούν οι αρχές της Ευρώπης, της Δημοκρατίας και του νέου Πατριωτισμού με τα πειράματα της δήθεν αριστερής ιδεοληψίας, του αυταρχισμού και άκρατου λαϊκισμού» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση για να θολώσει την εκλογική εικόνα να επιχειρήσει να προκηρύξει τις εθνικές εκλογές μαζί τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές τον ερχόμενο Μάιο. «Πιθανώς, μάλιστα, να συνδυάσουν και όλες τις εκλογές μαζί, ποντάροντας στη σύγχυση μπροστά στις τέσσερις κάλπες ή ελπίζοντας να μοιράσουν την κατακραυγή. Μάταιος κόπος! Η Νέα Δημοκρατία θα είναι εδώ για να αποκαλύπτει το αληθινό κυβερνητικό πρόσωπο, πίσω από τους ρόλους και τα προσωπεία, που θα αλλάζει. Θα δείχνει τις βαθιές ρυτίδες του χθες, πίσω από τη μάσκα του δήθεν νέου. Θα αποδεικνύει την ανικανότητα όσων μιλούν πολύ και εργάζονται λίγο. Και θα εκθέτει αυτούς που μιλούν για αξιοπρέπεια, αλλά πράττουν ως πρόθυμοι να αποδεχθούν ό,τι τους ζητηθεί. Αυτούς που επικαλούνταν ένα τάχα «ηθικό πλεονέκτημα», το οποίο κάθε μέρα συντρίβεται πάνω στον κυκεώνα που παράγει η παρέα του Μαξίμου.»

Αδιόρθωτος παραμένει ο Τσίπρας 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Συμφωνία των Πρεσπών και απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα που υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την Μακεδονία και δεν την πούλησε. «Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος. Και καθώς βλέπει το φάσμα της ήττας να πλανάται πάνω από το Μαξίμου γίνεται ολοένα και πιο νευρικός.  Δεν θα ασχοληθώ, ωστόσο, περισσότερο με τα νέα παραμύθια του. Θα τον αφήσω να βυθιστεί στον ίδιο του τον βάλτο. Αν ήταν λίγο πιο εξοικειωμένος με την ιστορία της πατρίδας μας, με τους αγώνες που έκαναν την Μακεδονία ελληνική και την Ελλάδα αυτή που είναι σήμερα, δεν θα πήγαινε στη Θεσσαλονίκη να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την Μακεδονία. Κύριε Τσίπρα, δεν σώσατε καμία Μακεδονία. Το μόνο που κάνατε είναι να δώσετε Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονες μας» 

Το κουβάρι των σκανδάλων άρχισε να ξετυλίγεται

Ο Πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τον Μανώλη Πετσίτη ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απεχθάνεται την μεσαία τάξη και μοιράζει επιδόματα και ψεύτικες υποσχέσεις. «Εκεί όπου, με θράσος πλέον «φυτεύονται» σύμβουλοι του κ. Τσίπρα.  Και το κουβάρι των σκανδάλων μόλις έχει αρχίσει να ξετυλίγεται. Η μεγαλύτερη όμως ζημιά που κάνει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του είναι η συνειδητή υπονόμευση των αξιών που έκαναν αυτή τη χώρα σπουδαία. Η εργατικότητα, το φιλότιμο, η προκοπή, η αλληλεγγύη. Γιατί απεχθάνονται τη μεσαία τάξη και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς. Συνειδητά χαμηλώνουν τον πήχη των ονείρων μας. Γιατί θέλουν, τελικά, να συμβιβαστούμε με μια κοινωνία χωρίς φιλοδοξία για προκοπή και ευημερία. Με ένα φτωχό κράτος που θα μοιράζει απλά επιδόματα και ψεύτικες υποσχέσεις για θέσεις στο Δημόσιο.» 

Ωστόσο προειδοποίησε όλα τα στελέχη πως ο δρόμος προς τις κάλπες θα είναι δύσκολος καθώς είπε η προπαγάνδα και η συκοφαντία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καθημερινή. «Είναι σίγουρο ότι στο δρόμο προς τις κάλπες θα δεχτούμε ύπουλες επιθέσεις, την ώρα που η κυβέρνηση θα προσπαθεί να αποκρύψει τα σκάνδαλα, τις αστοχίες και τις αποτυχίες της. Η προπαγάνδα και η συκοφαντία θα είναι στην ημερήσια διάταξη, μαζί με καινούργιες απόπειρες να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη και να υπηρετήσει παιχνίδια εντυπώσεων. Το απαράδεκτο σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» θα επιστρατευτεί ξανά για να διχάσει. Και είναι βέβαιο ότι ένα νέο δίχτυ από ψεύτικες υποσχέσεις θα τυλίξει και πάλι τους πολίτες, καθώς κομματικά ρουσφέτια θα ανοίξουν νέες πληγές στο πολύπαθο Δημόσιο»

Οι έξι στόχοι της κυβέρνησης της ΝΔ 

1. Μια Κοινωνία που δίνει ευκαιρίες ευημερίας σε όλους.

2. Μια ανοιχτή  Οικονομία με επενδύσεις και νέες δουλειές. 

3. Ένα Πολιτικό Σύστημα λειτουργικό κι ένα Δημόσιο αποτελεσματικό.

4. Μία Παιδεία που βλέπει το μέλλον, πάντα σε σύνδεση με την αγορά εργασίας.

5. Ένα κράτος όπου το Δίκαιο και η Ασφάλεια είναι όροι Δημοκρατίας.

6. Μία Ελλάδα ισχυρή, ισότιμη εταίρο, με τον Ελληνισμό δίπλα της -παντού στον κόσμο.

Ανανέωση και άνοιγμα εκλογικής βάσης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι στις 10 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ θα ανακοινωθούν δεκάδες καινούρια στελέχη που θα πολιτευθούν για πρώτη φορά με την παράταξή μας. «Συμβολίζουν ατομικά ο καθένας και η καθεμία, αλλά και συλλογικά όλοι μαζί, όχι μόνο την ανανέωση αλλά και το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία. Γιατί η Νέα Δημοκρατία αλλάζει και μεγαλώνει. Είναι ένα μεγάλο δέντρο με βαθιές ρίζες και με νέα κλαδιά που διαρκώς απλώνονται». 

Παράλληλα ζήτησε την στήριξη και των ψηφοφόρων των άλλων κομμάτων προκειμένου να γίνει πράξη η πολιτική αλλαγή.  «Απευθύνομαι, επίσης, στους ψηφοφόρους και των άλλων δημοκρατικών κομμάτων για να τους πω ότι οι διαφορές μας είναι πολύ μικρότερες από την κοινή απειλή της οικονομικής καταστροφής, από τη σκιά του κυνισμού κι από την παρακμή όπου οδηγεί τη χώρα η πολιτική της χυδαιότητας. Και, βέβαια, δίνω το σύνθημα της κινητοποίησης σε όλους εμάς. Άλλωστε, το είπαμε: Αυτό το συνέδριο είναι το τελευταίο με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία και το τελευταίο πριν από τις εκλογές. Δηλαδή, είναι το πρώτο βήμα προς μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.» 

φωτό Eurokinissi

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση