Πως έπιασαν τον ισοβίτη δραπέτη Σπύρο Καββαδία - Είχε σκοτώσει τις δυο γυναίκες του

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Απριλίου 2015 09:55 Πως έπιασαν τον ισοβίτη δραπέτη Σπύρο Καββαδία - Είχε σκοτώσει τις δυο γυναίκες του

Μετά από οκτώ μήνες ντόλτσε βίτα σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Αθήνα, ο επικίνδυνος δραπέτης Σπύρος Καββαδίας πιάστηκε σαν ποντικός στη φάκα. Αστυνομικοί του τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής τον συνέλαβαν το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Απριλίου, σε ένα σπίτι στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, στην οδό Αγορακρίτου.

Στη σύλληψη του οδήγησε σοβαρή πληροφορία που έφτασε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη και αξιοποιήθηκε κατάλληλα από τους διώκτες του.

Ο Καββαδίας όταν είδε μπροστά του τους αστυνομικούς, δεν προέβαλλε αντίσταση και κατάλαβε ότι «το έργο τελείωσε».

Την Τρίτη του Πάσχα 14 Απριλίου, ο Καββαδίας είχε το θράσος να παρουσιαστεί σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στο κέντρο της Αθήνας. Έκανε αίτηση προκειμένου να παραλάβει πιστοποιητικό γέννησης του από την Κέρκυρα, προσκομίζοντας δελτίο ταυτότητας που ανέγραφε τα πραγματικά του στοιχεία. Δεν άφησε διεύθυνση κατοικίας αλλά μόνο ένα κινητό τηλέφωνο προκειμένου να τον ειδοποιήσουν να παραλάβει το πιστοποιητικό.

Λίγη ώρα μετά η πληροφορία έφθασε στο «Τούνελ». Ενημερώθηκαν αμέσως οι Αρχές που με συντονισμένες κινήσεις κατάφεραν να τον αιφνιδιάσουν και να τον συλλάβουν μετά από οκτώ μήνες.

Η απόδραση

Ο 58χρονος ισοβίτης, είχε αποδράσει στις 3 Σεπτεμβρίου από τις αγροτικές φυλακές Χανίων όπου κρατούνταν. Είχε ζητήσει και πήρε ολιγοήμερη άδεια χωρίς ποτέ να επιστρέψει. Η εκπομπή είχε εντοπίσει δύο κρησφύγετα του στην περιοχή της Αττικής. Άλλη πληροφορία που έφτασε στο "Τούνελ" οδήγησε στο γραφείο γνωστού δικηγόρου των Αθηνών, τον οποίο επισκέφτηκε ο δραπέτης στις 11 Σεπτεμβρίου. Όπως αποκαλύφθηκε ο Καββαδίας πήγε στο συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο ζητώντας συνάντηση με τον ποινικολόγο. Δεν είχε κλείσει ραντεβού και έφυγε αφήνοντας στην γραμματεία τα στοιχεία του.

Σοκ είχε προκαλέσει η μαρτυρία στην εκπομπή πρώην συγκρατούμενου του που είχε δεχτεί την δολοφονική επίθεση του Καββαδία. Το θύμα και μάρτυρας έφτασε στην εκπομπή και κατήγγειλε όλα όσα γνώριζε για τον δραπέτη. Όπως είχε ισχυριστεί ο Καββαδίας είχε βάλει στόχο ζωής να σκοτώσει την Αγγελική Νικολούλη γιατί τη θεωρούσε υπεύθυνη για την ισόβια καταδίκη του για το φόνο της δεύτερης συντρόφου του Τάνιας Χαριτοπούλου, το πτώμα της οποίας δεν βρέθηκε ποτέ. Πέντε χρόνια πριν είχε δολοφονήσει και την Ελβετίδα σύντροφο του Νικόλ Κίρχνερ, η οποία βρισκόταν σε κέντρο φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών στην Ελβετία.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη σήμερα (18-4-2015) το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 59χρονος ημεδαπός, δραπέτης φυλακών, καθόσον δεν είχε επιστρέψει στις 13-9-2014 στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Αγιάς Χανίων μετά από δεκαήμερη άδεια που είχε λάβει.

Συγκεκριμένα, ο 59χρονος κρατούνταν στο ανωτέρω Κατάστημα Κράτησης δυνάμει δύο (2) καταδικαστικών αποφάσεων του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης και του Μικτού Εφετείου Αθηνών βάση των οποίων είχε καταδικαστεί σε δύο (2) φορές ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση τεσσάρων (4) ετών, δύο (2) μηνών και δεκαπέντε (15) ημερών για δύο (2) ανθρωποκτονίες με πρόθεση που είχε διαπράξει στη Βασιλεία της Ελβετίας και την Θεσσαλονίκη, το 1992 και το 1998 αντίστοιχα, παράνομη οπλοκατοχή, σωματική βλάβη, πλαστογραφία και άλλα αδικήματα.

Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσε και Ένταλμα Σύλληψης για το αδίκημα της ληστείας κατά συναυτουργία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Πηγή: anikolouli.gr

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση