Σοβαρό φραστικό επεισόδιο Σαμαρά με τον βρετανό πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 22:10 Σοβαρό φραστικό επεισόδιο Σαμαρά με τον βρετανό πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες

Έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όταν παρουσίασε τις κοινές ελληνικές-κυπριακές θέσεις στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής, προκειμένου να περάσουν οι θέσεις αυτές στο κείμενο συμπερασμάτων απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, όταν ο πρώτος παρουσίασε τις ελληνικές, αλλά και τις κυπριακές θέσεις για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Λευκωσίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Αντώνης Σαμαράς εκπροσωπεί τον Κύπριο Πρόεδρο, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, όταν βρέθηκε ότι πάσχει από υπέρταση.

Ο Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε να υιοθετηθεί ένα πολύ σκληρό κείμενο στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για τις τουρκικές προκλήσεις, κάτι με το οποίο αντέδρασε ο βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος ήθελε έναν ηπιότερο τρόπο αντίδρασης.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ανέβασε τόνους και επιτέθηκε σφοδρά στον βρετανό ομόλογό του.

Τελικά, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι έσπευσε να ηρεμήσει τα πνεύματα και τελικά το κείμενο συμπερασμάτων ήταν κοντά στις ελληνοκυπριακές θέσεις.

newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση