Απαισιόδοξος ο Σόιμπλε, "καρφώνει" Βαρουφάκη η Λαγκάρντ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Απριλίου 2015 11:39 Απαισιόδοξος ο Σόιμπλε, "καρφώνει" Βαρουφάκη η Λαγκάρντ

Κόντρα στα... αισιόδοξα μηνύματα του Brussels Group, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν "βλέπει" λύση στο ερχόμενο Eurogroup, ενώ η Κριστίν Λαγκάρντ δηλώνει πως "τίποτα καινούριο από τη συνάντηση με τον Βαρουφάκη".

Την ώρα που τα πρώτα δείγματα από την συνεδρίαση του Brussels Group στο Παρίσι φαίνονται να είναι ενθαρρυντικά, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έρχεται για να μας... προσγειώσει.

"Δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει λύση στη Ρίγα", δηλώνει ο Β. Σόιμπλε, ενώ η Κριστίν Λαγκάρντ "αδειάζει" τον Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζοντας σχεδόν... δηκτικά πως "δεν μάθαμε κάτι νέο στις συζητήσεις με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών".

"Είναι σαφές βέβαια ότι τα πράγματα έχουν χειροτέψει και είναι δύσκολα για την Ελλάδα" δήλωσε ακόμη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογράμμισε πως την ευθύνη έχει η Ελλάδα για να δεσμευθεί σε μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα τη διαρκή στήριξη, με βάση τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου για την επέκταση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας κατά τέσσερις μήνες.

"Η συζήτηση δεν γίνεται καλύτερη με την επανάληψη. Η χρονοκαθυστέρηση σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα εκκρεμή κεφάλαια" δήλωσε με νόημα ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.
 

Αιχμές Λαγκάρντ
Ταυτόχρονα, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, τόνισε πως έχει μάθει... λίγα από τις συνομιλίες με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, αυτή την εβδομάδα.
Μάλιστα, τον συμβούλευσε να παρουσιάσει άμεσα μία λεπτομερή πρόταση για ένα πρόγραμμα διάσωσης.

"Δεν μάθαμε τίποτα που δεν γνωρίζαμε ήδη", δήλωσε η "ισχυρή κυρία" του ΔΝΤ σε συνέντευξη Τύπου.

"Η δουλειά του υπουργού Οικονομικών είναι να εμβαθύνει την ανάλυση, να παρουσιάσει νούμερα, να αξιολογήσει τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, να κάνει ορισμένες υποθέσεις για το τι αποτέλεσμα θα φέρει σε όρους ανάπτυξης, σε όρους δημοσιονομικών εσόδων ή δαπανών και στη συνέχεια να προχωρήσει" είπε επίσης η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.
 
newsit.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση