Euroworking Group την Τετάρτη πριν το Eurogroup της Παρασκευής - Πρώτη φορά... πρόοδος στις συζητήσεις

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Απριλίου 2015 17:45 Euroworking Group την Τετάρτη πριν το Eurogroup της Παρασκευής - Πρώτη φορά... πρόοδος στις συζητήσεις
- Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για θετικές εξελίξεις των διαπραγματεύσεων στην συνεδρίαση του Brussels Group
- Ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης για το πρωτογενές πλεόνασμα που φαίνεται να "περνάει"
- Έκτακτο Euroworking Group την προσεχή Τετάρτη
- Σήμερα στο τραπέζι του Brussels Group τα εργασιακά
 
Θετικά φαίνεται πως εξελίχθηκε η πρώτη μέρα της συνεδρίασης του Brussels Group στο Παρίσι.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η διεξαγωγή Euroworking Group την Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης, εξέλιξη που δείχνει έστω και μικρή πρόοδο στις συζητήσεις, ούτως ώστε να προετοιμαστεί πλέον με πιο ουσιαστικό τρόπο το Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Επίσης, στις χθεσινές συζητήσεις που επικεντρώθηκαν στα θέματα της μακροοικονομίας και των δημοσιονομικών μπήκε στο τραπέζι το ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Η ελληνική πλευρά φέρεται να επέμεινε στον στόχο του 1,2% και όπως φαίνεται αυτός ο στόχος θα γίνει αποδεκτός, σύμφωνα με πηγή πολύ κοντά στις συνομιλίες.

Όπως δήλωσε η πηγή στο mega, στη χειρότερη περίπτωση θα γίνει αποδεκτός ένας αριθμός κοντά σε αυτό. Έλληνας αξιωματούχος που συμμετέχει στις συνεδριάσεις περιέγραψε στο mega και τη Μαρία Δεναξά το κλίμα στις συζητήσεις λέγοντας πως και οι δυο πλευρές προσήλθαν με ειλικρίνεια, υπήρξαν κόσμιες αντιπαραθέσεις κυρίως πάνω στο θέμα του ασφαλιστικού και στα εργασιακά.
 

Τόνισε ακόμη πως έχουν μπει τα δυο μέρη στη διαπραγμάτευση με τη λογική ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να βρουν τη χρυσή τομή και ότι αυτό είναι θετικό ενώ υπογράμμισε πως είναι αρκετά αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση πριν το Eurogroup.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση