Ένα φασόλι σκότωσε βρέφος 9 μηνών - Πνίγηκε αβοήθητο μακριά από τους γονείς του!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2018 10:42 Ένα φασόλι σκότωσε βρέφος 9 μηνών - Πνίγηκε αβοήθητο μακριά από τους γονείς του!

Συμπληρώθηκε το παζλ της απίστευτης τραγωδίας στο Ηράκλειο. Η ιατροδικαστική εξέταση φώτισε τις συνθήκες θανάτου του βρέφους...

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος βρέφους 9 μηνών, προχθές το απόγευμα, στην περιοχή του Κόκκινου Πύργου στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατος του βρέφους χαρακτηρίζεται «ατυχηματικός» και επήλθε από πνιγμονή, που προκλήθηκε από απόφραξη των αεροφόρων οδών, καθώς κατάπιε ξένο σώμα.

Το μωρό παρελήφθη από το ΕΚΑΒ άσφυγμο, κατά τις πληροφορίες, και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου είχε κληθεί και ιδιώτης παιδίατρος. Οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας διασωλήνωσαν το μωρό και το έστειλαν αμέσως στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το παιδί είχε καταπιεί ένα φασόλι. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που βρισκόταν το βρέφος την ώρα του ατυχήματος συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Το χρονικό της τραγωδίας στην Κρήτη

Οι γονείς του μωρού, με καταγωγή από την Αλβανία, φαίνεται να είχαν εμπιστευτεί προχθές το αγγελούδι τους, σε φιλικό ζευγάρι προκειμένου να το προσέχουν, καθώς εκείνοι πήγαιναν για μεροκάματο στις ελιές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μωρό φαίνεται να έχασε τη ζωή του, στο επίμαχο σπίτι όταν κατάπιε αντικείμενο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει και να πνιγεί.

Σε συνθήκες θρίλερ ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει το βρέφος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν πολλαπλές τηλεφωνικές κλήσεις στο Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και κάθε φορά δινόταν και μια διαφορετική εκδοχή προς τους διασώστες από εκείνους που τηλεφωνούσαν για βοήθεια.

Τα τηλεφωνήματα στο ΕΚΑΒ για το αγγελούδι

Στο πρώτο τηλεφώνημα, κατά τις ίδιες πηγές, αναφέρθηκε ότι υπήρξε πτώση του μωρού. Στο δεύτερο τηλεφώνημα ειπώθηκε πως το μωρό ίσως κατάπιε κάποιο αντικείμενο που του προκάλεσε ασφυξία, ενώ σε τρίτη κλήση φαίνεται σε απελπισμένους τόνους από την άλλη άκρη της γραμμής να ζητούσαν βοήθεια από τους διασώστες.

Τελικά, όταν το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο παρέλαβε το αγοράκι άσφυγμο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και έγινε αμέσως η διακομιδή στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.

Οι διασώστες και ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Μοιρών, αλλά και ιδιώτης παιδίατρος που είχε κληθεί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το επαναφέρουν στη ζωή. Διασωλήνωσαν το βρέφος και έκριναν αναγκαία την άμεση μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Το μωράκι, όμως, δεν τα κατάφερε…

Το άτυχο αγοράκι έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή την ώρα που μεταφερόταν στο νοσοκομείο, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Πηγή: cretalive.gr, neakriti.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση