Σγουρίδης: “Βράζουν” στο Μαξίμου! Όλο το παρασκήνιο της παραίτησης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 22:00 Σγουρίδης: “Βράζουν” στο Μαξίμου! Όλο το παρασκήνιο της παραίτησης

Έντονη δυσφορία για τις δηλώσεις που έκανε ο Παναγιώτης Σγουρίδης, ότι μπορεί να υπάρξει θερμό επεισόδιο και να καθυστερήσει η Συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Σγουρίδης που έκανε… έξω φρενών το Μαξίμου!

Όπως λένε κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες, ο Παναγιώτης Σγουρίδης για μια ακόμη φορά εμφανίστηκε με τις δηλώσεις του να πυροδοτεί το κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Κι αυτό, μάλιστα, την στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να εμφανίζει προς τα έξω ότι ακόμη και αν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στην κυβέρνηση, δεν υπάρχει θέμα στην συνοχή της κυβέρνησης.

Παρά την δυσφορία, πάντως, των κυβερνητικών στελεχών, το Μαξίμου έχει αποφασίσει να μην ανεβάσει τους τόνους καθώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, “άδειασε” τον αντιπρόεδρό του λέγοντας ότι “θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επεισοδίων ούτε βάση έχουν, ούτε εξυπηρετούν την Ελλάδα. Είμαστε η πιο ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας”.

Όπως είναι γνωστό, μετά από αυτή τη δήλωση, προέκυψε εσωκομματική κρίση στους ΑΝΕΛ, καθώς ο Παναγιώτης Σγουρίδης ενημέρωσε τον Πάνο Καμμένο μέσω SMS πως θέτει στην διάθεσή του την παραίτησή του. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που περιοδεύει στην Σαμοθράκη, την Θάσο και την Σύρο δεν έκανε τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή την παραίτηση…

Τι δήλωσε ο Σγουρίδης στο newsit.gr

Μιλώντας νωρίτερα ο Παναγιώτης Σγουρίδης στο newsit.gr αποκάλυψε πως έχει θέσει την παραίτησή του στην διάθεση του προέδρου του κόμματος και υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

“Ποτέ δεν υπονόησα ότι περιμένουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο ή τέτοια πληροφορία. Καλό είναι να μην εμπλέκουμε τα εθνικά ζητήματα για τις πολιτικές επιδιώξεις κάποιων για αν ρίξουν την κυβέρνηση.

Αλλά από την στιγμή που δημιουργήθηκε τέτοιος σάλος, μη θέλοντας να δημιουργήσω οποιοδήποτε πρόβλημα στην κυβέρνηση και τον Πάνο Καμμένο, έθεσα την παραίτησή μου στον πρόεδρο του κόμματος“, τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, συνεχίζει τονίζοντας: “Ακόμη και αν γίνει δεκτή η παραίτησή μου από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ θα παραμείνω στρατιώτης του κόμματος“.

Ακούστε όσα είπε νωρίτερα ο Παναγιώτης Σγουρίδης στο newsit.gr

Το “άδειασμα” του Καμμένου

Τον αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Σγουρίδη, “άδειασε” νωρίτερα με ανάρτησή του στο twitter ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

«Οι θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επεισοδίων ούτε βάση έχουν ούτε εξυπηρετούν την Ελλάδα . Είμαστε η πιό ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας. Καλή πρωτοχρονιά», έγραψε ο υπουργός Άμυνας.

Δείτε την ανάρτηση του Πάνου Καμμένου

Όσα είπε ο Σγουρίδης πυροδοτώντας τις εξελίξεις

Στην… αρχή του κουβαριού, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης, υπαινίχθηκε το πρωί της Παρασκευής, 29.12.2018, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να μην έρθει για επικύρωση στην ελληνική Βουλή λόγω ανωτέρας βίας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Παναγιώτης Σγουρίδης είπε αρχικά υπαινικτικά, ότι «μπορεί να συμβούν γεγονότα». Ο αντπρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε επίσης ότι «το πότε θα εισαχθεί έχει ένα δρόμο. Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να υπάρξουν. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα απρόβλεπτα και η συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο κοινοβούλιο και αυτό δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή».

Όταν οι δημοσιογράφοι επέμειναν και τον ρώτησαν τι θα μπορούσε να συμβεί είπε ο κ. Σγουρίδης: «Ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά όλα μπορούν να συμβούν». Πρόσθεσε, πάντω, ότι «κατηγορηματικά δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο».

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση