Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στα Χανιά -13 συλλήψεις [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018 16:10 Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στα Χανιά -13 συλλήψεις [εικόνες]

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών εξάρθρωσε η Αστυνομία στα Χανιά.

Συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στην σύλληψη δεκατριών ατόμων σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων προχώρησε η Αστυνομία στα Χανιά.

Πρόκειται για μία 62χρονη και δώδεκα άνδρες ηλικίας 66, 47, 36, 65, 61, 62, 50, 32, 41, 23 44 και 21 ετών. Ο 21χρονος είναι αλλοδαπός.

Η σύλληψη των δεκατριών ατόμων έγινε στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων κατά την διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 66χρόνου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ποσότητα 115 γραμμάρια κοκαΐνης, μικροποσότητα κάνναβης, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές, το χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια από έρευνα που ακολούθησε σε υπαίθριο χώρο της πατρικής οικίας του 66χρονου, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 255 γραμμάρια κοκαΐνης, ηλεκτρονική ζυγαριά και το χρηματικό ποσό των 19.000 ευρώ.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 66χρονος με τον 47χρονο και τον 41χρονο, διέθεταν και διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, σε διάφορους χρήστες.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των 47χρονου, 65χρονου, 61χρονου, 62χρονου, 44χρονου και 41χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: Ποσότητα 150 γραμμάρια ελαίου κάνναβης (χασισέλαιο), 50 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη, το χρηματικό ποσό 9.690 ευρώ, περίστροφο, πιστόλι φυσίγγια και δύο κυνηγετικά όπλα.

Επιπλέον κατασχέθηκαν 3 ΙΧΕ αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση