Θρήνος για τον 14χρονο Θοδωρή που σκοτώθηκε στην αλλαγή του χρόνου – Η άγνωστη αλήθεια!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2019 12:22 Θρήνος για τον 14χρονο Θοδωρή που σκοτώθηκε στην αλλαγή του χρόνου – Η άγνωστη αλήθεια!

Στο πένθος βυθίστηκε η Θεσσαλονίκη στην αλλαγή του χρόνου, όταν ένας 14χρονος σκοτώθηκε από πτώση σε φωταγωγό. Ο άτυχος ανήλικος είχε ανέβει στην ταράτσα της τετραώροφης πολυκατοικίας της θείας του, στην οποία ήταν καλεσμένος, για να παρακολουθήσει τη ρίψη πυροτεχνημάτων κατά την αλλαγή του χρόνου.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες πάτησε σε γυάλινη επιφάνεια, η οποία υποχώρησε και έπεσε στον φωταγωγό. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε στις 11.00 το πρωί με συγγενείς, φίλους και κατοίκους της περιοχής να τον οδηγούν στην τελευταία του κατοικία.

Η θεία του 14χρονου για την τραγωδία

Για την ασύλληπτη τραγωδία μίλησε στο newsit.gr, η θεία του 14χρονου Θοδωρή, Μαρία Τσαλαμπάνα. “Τους είχαν (ο γιος μου) καλεσμένους, εδώ στο σπίτι. Την ώρα που ήταν να αλλάξει ο χρόνος ανέβηκαν στην ταράτσα να δουν τα βεγγαλικά, να δουν από ψηλά, γιατί φαίνεται, έχει πολύ ωραία θέα και φαίνεται το λιμάνι. Αυτό (ο Θοδωρής) έτρεξε πρώτο. Φαίνεται ότι πήγε να ανεβεί πιο πάνω και έπεσε στο  φωταγωγό.

“Δεν κατάλαβαν αμέσως ότι σκοτώθηκε το παιδί”

Όπως μας λέει: “Όταν πήγαν οι υπόλοιποι, ήταν αρκετά άτομα, δεν κατάλαβαν ότι το παιδί έλειπε. Είδαν τα βεγγαλικά, κατέβηκαν στο σπίτι, ετοίμασαν να τσιμπήσουν, να κόψουν τη βασιλόπιτα και λέει “πού είναι το παιδί, πού είναι το παιδί” και ο πατέρας κατάλαβε ότι κάτι έγινε και έτρεξε πάνω!

Η κυρία Τσαλαμπάνα περιγράφει τις στιγμές που ακολούθησαν: “Στο τζάμι πάτησε. Είναι μεγάλο, ένα επί ένα, είναι πολύ μεγάλο. Ακούστηκε θόρυβος. Εμείς δεν το ακούσαμε γιατί είχαμε πολλά άτομα. Αντιλήφθηκαν το παιδί ότι έλειπε και από εκεί το κατάλαβαν. Και έτρεξαν.

‘Όταν πήγαν επάνω και είδαν το τζάμι σπασμένο, κατάλαβαν ότι το παιδί έπεσε κάτω. Ο γιος μου χτυπιόταν, τραβούσε μαλλιά, φώναζε “τους κάλεσα και έγινε αυτό”. Πήγε 12.00 και τον έβγαλαν γύρω στις 4.00. Δεν μπορούσαν να τον βγάλουν, ήταν οκτώ μέτρα κάτω, έπρεπε να έρθει η Πυροσβεστική. Κατέβηκε ο πατέρας μέχρι κάτω, αλλά δεν μπορούσε να τον ανεβάσει, με τι θα τον ανέβαζε…

Κατέβηκε ο πατέρας, δεν καθόταν με τίποτα. Σύρθηκε από σκάλα σε σκάλα, από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, πώς το έκανε δεν ξέρω…”

Η οικογένεια του Θοδωρή έχει άλλο ένα αγοράκι, μαθητή της Γ Δημοτικού.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση