Τσίπρας – Καμμένος: Κόντρες, συνεδριάσεις και μηνύματα που μυρίζουν… κάλπες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019 22:03 Τσίπρας – Καμμένος: Κόντρες, συνεδριάσεις και μηνύματα που μυρίζουν… κάλπες

“Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα και το επόμενο διάστημα να υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις“. Η φράση αυτή κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στο Newsit.gr ίσως να δείχνει πως οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος οδεύουν ολοταχώς προς το προαναγγελθέν “διαζύγιο” και πιθανότατα στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Καταλύτης των εξελίξεων είναι η επίσπευση της διαδικασίας κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή περί τα τέλη Ιανουαρίου και όχι τον Μάρτιο, όπως είχαν συζητήσει Τσίπρας και Καμμένος τον περασμένο Σεπτέμβριο και επαναβεβαίωσαν σε “μυστική” συνάντησή τους τον περασμένο Οκτώβριο.

Η επίσπευση αυτή θεωρήθηκε κατά ορισμένους ως “αιτία πολέμου” από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, που μέσω Twitter έκανε λόγο για επιχειρούμενη “αποστασία” και κήρυξε “ανένδοτο“, ανακοινώνοντας παράλληλα πως την Τετάρτη συγκαλείται εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Υπό αυτό το πρίσμα αποκτά ξεχωριστή σημασία η αυριανή συνεδρίαση (στις 12:00 το μεσημέρι) της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη πάντως τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, “απάντησαν” στον Πάνο Καμμένο. Ο πρωθυπουργός -χωρίς να κατονομάσει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας- αναφέρθηκε εμμέσως από την Σαμοθράκη στις “απειλές” αποχώρησής του από την κυβέρνηση. “Εντός της χώρας να στείλω το μήνυμα ότι μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα δεν πρόκειται, ούτε το έκανα τα 3,5 αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός, να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο. Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πάνος Σκουρλέτης από την πλευρά του υποστήριξε πως ενδεχόμενη υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν συνιστά αποστασία, επειδή θεωρούνται “κυβερνητικοί” βουλευτές. “Κατανοώ τις μεγάλες ενστάσεις, τις σέβομαι, ήταν γνωστές οι απόψεις του κ. Καμμένου. Δεν δέχομαι όμως τους παραλληλισμούς του είδους, ότι εάν τελικά αυτή η συμφωνία ψηφιστεί και από κάποιους από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, αυτό ισοδυναμεί με μια νέα αποστασία. Αυτό το θεωρώ εντελώς λάθος. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές ανήκουν στην κυβερνητική πλειοψηφία, στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση, άρα, να αποστατήσουν από τι και για ποιο λόγο;” αναρωτήθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον “Αθήνα 9.84”.

Παπαχριστόπουλος στο Newsit.gr: Γνωστό ότι θα υπερψηφίσω τη συμφωνία

Ωστόσο κάποιοι είδαν στην αντίδραση Καμμένου να “φωτογραφίζονται” βουλευτές των ΑΝΕΛ που έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών, όπως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος -ο οποίος είχε τετ-α-τετ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς-, ίσως και η Έλενα Κουντουρά.

Σε επικοινωνία του Newsit,gr με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο ίδιος επανέλαβε πως δεν αλλάζει την δημόσια διακηρυγμένη θέση του ότι θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, θέση που άλλωστε τον έχει καταστήσει “ξένο σώμα” στους κόλπους των ΑΝΕΛ.

Όσο για σενάρια που θέλουν τον Πάνο Καμμένο να “εκρήγνυται” μόλις πληροφορήθηκε τη συνάντηση Τσίπρα-Παπαχριστόπουλου, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ σημείωσε πως επισκέφτηκε τον πρωθυπουργό για να του ευχηθεί Καλή Χρονιά. “Αν ήταν να πάω για να “παζαρέψω” δεν θα πήγαινα μαζί με άλλους 30 ανθρώπους”, είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση