Φίλοι Παύλου Φύσσα: Χρυσαυγίτες μάς χτύπησαν με κοκκάλινα γάντια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 09:02 Φίλοι Παύλου Φύσσα: Χρυσαυγίτες μάς χτύπησαν με κοκκάλινα γάντια
Με κοκκάλινα γάντια στο κεφάλι και το σώμα χτύπησαν οι χρυσαυγίτες φίλους του Παύλου Φύσσα, μάρτυρες κατηγορίας. Η συγκλονιστική περιγραφή του ράπερ Afaza.
 
Τάγματα... δίκης έδρασαν έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού. «Μας έβριζαν και φώναζαν συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής. Πλησίασαν και ρώτησαν που πάμε. Όταν απαντήσαμε ότι είμαστε μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη, μας επιτέθηκαν. Άρχισαν να μας χτυπούν με κοκκάλινα γάντια στο κεφάλι και σε όλο το σώμα. Έχω κάταγμα στο ζυγωματικό και κακώσεις στο κεφάλι», περιγράφει ο Μιχάλης.
 
 
Ο γνωστός στον καλλιτεχνικό κόσμο ως ράπερ Afaza, περιγράφει στον «Ελεύθερο Τύπο» την επίθεση που δέχθηκε χθες το πρωί ενώ πήγαινε στις φυλακές Κορυδαλλού για να καταθέσει. Ο Μιχάλης, στενός φίλος του Παύλου Φύσσα, βρισκόταν μαζί με μία φίλη του -επίσης μάρτυρα κατηγορίας- η οποία δεν γλίτωσε ούτε εκείνη από τα χτυπήματα.
 
Τα θύματα θα υποβάλουν μηνύσεις 
 
Όλα συνέβησαν στη συμβολή των οδών Χειμάρρας και Χρυσοστόμου Σμύρνης, όπου είχαν συγκέντρωση περίπου 200 οπαδοί της Χρυσής Αυγής.
 
Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. δεν κατάφερε να συλλάβει τους δράστες. Ο Μιχάλης βρισκόταν μαζί με τον Παύλο Φύσσα την ημέρα της δολοφονίας και γλίτωσε από το δολοφονικό τάγμα εφόδου μπαίνοντας σε πυλωτή πολυκατοικίας. Όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του θα πάει στην αρμόδια υπηρεσία της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να υποβάλει μηνύσεις για την επίθεση.
 
Παρόμοια αλλά ανώδυνη επίθεση σε βάρος του κατήγγειλε ο βουλευτής του «Ποταμιού» Νίκος Ορφανός από ομάδα διαδηλωτών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση κατά της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό.
 
«Η επίθεση από αυτοαποκαλούμενους “αντιμνημονιακούς” οι οποίοι αναμασούσαν περιθωριακές ανοησίες των ΑΝΕΛ και μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ περί “ Μπόμπολα” και περί “υπηρέτησης συμφερόντων” δείχνει ότι μερικοί καταδικάζουν φραστικά τη Χρυσή Αυγή αλλά υιοθετούν τη λογική της και εφαρμόζουν τις πρακτικές της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Ποτάμι».
 
Ο ίδιος ο κ. Ορφανός δήλωσε ότι  «ο φασισμός είναι και έξω από τα κάγκελα», αναφέροντας ότι ήταν πίσω από το πανό του Δήμου όταν ένιωσε να τον τραβάνε, να τον φτύνουν, να τον χτυπάνε και να τον βρίζουν.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση