Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ λόγω απουσιών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 14:18 Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ λόγω απουσιών

Τις διαφοροποιήσεις και τους τριγμούς εντός του κόμματος συμπλήρωσαν οι ηχηρές απουσίες από τη συνεδρίαση.

Ακυρώθηκε η συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, καθώς οι απουσίες και οι διαφωνίες στο εσωτερικό του κόμματος αποδεκάτισαν τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, τελικά θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και η συνεδρίαση της ΚΟ θα γίνει αύριο ή μεθαύριο ενώ ο κ. Καμμένος θα προχωρήσει σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Από τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ θα απουσίαζε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά που βρίσκεται στο εξωτερικό για υπηρεσιακά ζητήματα αλλά και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Πάτρα. 

Επίσης, είχε ήδη ανακοινώσει πως από επιλογή της δεν θα συμμετάσχει ούτε η εξωκοινοβουλευτική υπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο επίσης εξωκοινοβουλευτικός Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει ουσιαστικά τεθεί εκτός κόμματος. 

Πληροφορίες ανέφεραν ότι στη συνεδρίαση θα παρουσιαζόταν το νέο σήμα του κόμματος, καθώς και τηλεοπτικό σποτ. 

Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής, από τους 6 βουλευτές που διαθέτει ο Πάνος Καμμένος, υπέρ της γραμμής του υπουργού Άμυνας φαίνεται να έχουν ταχθεί δύο βουλευτές: ο Κώστας Κατσίκης και η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. Αρνητικός με τη Συμφωνία των Πρεσπών φέρεται και ο Βασίλης Κόκκαλης.

Παπαχριστόπουλος: Θα κρατήσω την έδρα μόνο αν με διαγράψουν

Θα παραδώσει την έδρα του αμέσως μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, εκτός αν τον διαγράψει ο Πάνος Καμμένος. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 λίγο πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση των ΑΝΕΛ, ο ίδιος είπε πως «είμαι και θα παραμείνω βουλευτής των ΑΝΕΛ, μέχρι να τελειώσει όλο αυτό», αποκλείοντας το ενδεχόμενο προσχώρησής του σε Κοινοβουλευτική Ομάδα άλλου κόμματος, μην αποκλείοντας όμως να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

«Εκλέχθηκα με τους ΑΝΕΛ και δε θα αλλάξω κόμμα», ξεκαθάρισε και επαναλαμβάνοντας ότι δε θα προσχωρήσει σε καμία ΚΟ και ότι ποτέ ο Πάνος Καμμένος δεν του ζήτησε να παραδώσει την έδρα του, είπε ότι θα παραμείνει ανεξάρτητος μόνο στην περίπτωση που διαγραφεί από το κόμμα του.

Κληθείς αν θα είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως αυτό είναι κάτι που «θα το αποφασίσω την ώρα εκείνη».

ΠΗΓΗ: THETOC.GR

Προσαρμοσμένη αναζήτηση