Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι όροι του Καμμένου και η κίνηση καλής θέλησης προς τον Τσίπρα – Το μεγάλο παζάρι για Συμφωνία των Πρεσπών και ψήφο εμπιστοσύνης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 18:11 Οι όροι του Καμμένου και η κίνηση καλής θέλησης προς τον Τσίπρα – Το μεγάλο παζάρι για Συμφωνία των Πρεσπών και ψήφο εμπιστοσύνης

Αύριο το μεσημέρι την ώρα που η Άνγκελα Μέρκελ θα παίρνει τον δρόμο για το Ελευθέριος Βενιζέλος αναμένεται να συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο. Αν και η έκβαση της συνάντησης αυτής μοιάζει να είναι αμφίρροπη, καθώς κανείς δεν γνωρίζει μέχρι που θέλει να υποχωρήσει ο πρωθυπουργός ή πόσα βήματα προσέγγισης μπορεί να κάνει ο Πάνος Καμμένος, όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα το αυριανό απόγευμα θα φέρει την ομαλότητα στην πολιτική ζωή του τόπου.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Πάνος Καμμένος ετοιμάζεται να θέσει δυο προϋποθέσεις στον Αλέξη Τσίπρα. Κατ’ αρχήν αναμένεται να του ζητήσει η συμφωνία των Πρεσπών να έρθει στην Βουλή τον ερχόμενο Μάρτιο έτσι όπως έλεγε ο αρχικός προγραμματισμός. Η δεύτερη προϋπόθεση αφορά την απόσυρση όλων των υπουργών της κοινοβουλευτικής ομάδας από την κυβέρνηση, ανεξάρτητα με την επιθυμία που έχουν εκφράσει οι ίδιοι.

Την δεύτερη προϋπόθεση ο πρωθυπουργός, με βάση τα όσα είπε χθες, θα μπορούσε να την αποδεχθεί. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την πρώτη καθώς οι Σκοπιανοί εμφανίζονται να έχουν επιταχύνει τις διαδικασίες και άρα η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει άμεσα προκειμένου να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός.

Ακόμα, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος ως ένδειξη καλής θέλησης αναμένεται να ζητήσει να υπάρξει κομματική πειθαρχία στην περίπτωση που η ΝΔ καταθέσει πρόταση μομφής, καθώς επίσης και στην ψηφοφορία για την συμφωνία των Πρεσπών, ενώ θα πει ότι οι βουλευτές του είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν κατά συνείδηση εάν ο πρωθυπουργός ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Στην πραγματικότητα δηλαδή ο Πάνος Καμμένος έχει αποφασίσει να στηρίξει την κυβέρνηση εάν αύριο το απόγευμα ο ίδιος τα σπάσει με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η ψήφος κατά συνείδηση απελευθερώνει το σύνολο των βουλευτών του. Έτσι, όπως έχει γράψει το newsit.gr, με βάση τα νούμερα ο πρωθυπουργός μάλλον θα πάρει τον επιθυμητό αριθμό των 151 βουλευτών. Αυτοί που θα υπερψηφίσουν είναι η Κατερίνα Παπακώστα, ο Κώστας Ζουράρις, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η Έλενα Κουντουρά, ο Βασίλης Κόκκαλης. Υπέρ της κυβέρνησης θα ψηφίσει και ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι.

πηγή: newsit.gr