Δανέλλης: «Δεν θα με δείτε υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ» – Παράπονα για Θεοδωράκη, καρφιά για Ψαριανό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 11:26 Δανέλλης: «Δεν θα με δείτε υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ» – Παράπονα για Θεοδωράκη, καρφιά για Ψαριανό

«Δεν θα με δείτε στην κυβέρνηση, στον ανασχηματισμό ούτε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ» ξεκαθάρισε μιλώντας στο ραδιόφωνο News247 ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Σπύρος Δανέλλης

Ο βουλευτής υπογράμμισε πως ακόμη και εάν δεχθεί σχετική πρόταση από τον πρωθυπουργό θα την αρνηθεί.

«Δεν είναι το ανταλλάξιμο το ζητούμενό μου» διευκρίνισε ο Σπύρος Δανέλλης. «Στη ζωή μου έχω μάθει να ακολουθώ τη συνείδησή μου. Αυτό έχει κόστος. Προσπαθώ να μιλάω πολιτικά. (….) Ήδη από το συνέδριο είχα διαχωρίσει τη θέση μου λέγοντας ότι οποιαδήποτε συνεργασία με τη ΝΔ δεν με αφορά. Εγώ δεν εντάχθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνώ σε πολλά πράγματα μαζί του, η δική μου αντίληψη είναι ότι πρέπει να υπάρξει σύγκλιση όλων των προοδευτικών δυνάμεων, αυτό που γίνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη απέναντι στην επέλαση της Δεξιάς. Αντιλαμβάνομαι τον θυμό που υπάρχει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό δεν είναι πολιτική προσέγγιση, δεν είναι σωστό να αντιμετωπίζονται τα πολιτικά ζητήματα με το θυμικό. Πρέπει να υπάρξει σύγκλιση σε ένα μίνιμουμ κοινό πρόγραμμα όχι δίνοντας λευκή επιταγή στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιλαμβάνομαι ότι το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι το αρνούνται αλλά είμαστε στην εξέλιξη προς μια αναδιάρθρωση της πολιτικής ατζέντας συνολικότερη, η κοινωνία δεν περιμένει, οι πολίτες δεν εγκλωβίζονται στις επιλογές των κομματικών ηγεσιών».

«Απειλούν και την κόρη μου – Περίμενα πιο έντονη αντίδραση από το Ποτάμι»

Ο Σπύρος Δανέλλης δήλωσε ακόμη ότι πλέον δέχεται απειλητικά μηνύματα και η κόρη του.

«Δεν διανοείστε. Ήδη τώρα που μιλάμε δέχομαι απειλές και ύβρεις στο Facebook, στο Twitter αλλά και με SMS. Παίρνω ευθέως μηνύματα απειλητικά και άρχισε να παίρνει και η κόρη μου, αρά τα πράγματα σοβαρεύουν» είπε ο βουλευτής.

Παράλληλα εξέφρασε το παράπονό του καθώς περίμενε μεγαλύτερη στήριξη από το κόμμα που ανήκε μέχρι και την Τρίτη. «Δεν περίμενα να ακούσω αυτά που άκουσα από τον Σταύρο Θεοδωράκη στη Βουλή. Περίμενα μια πιο έντονη αντίδραση από το Ποτάμι για το λιντσάρισμα που δέχομαι. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες μας με τον Σταύρο Θεοδωράκη ο ένας έδειχνε κατανόηση προς τον άλλο για τα διλήμματα που αντιμετώπιζε»

«Είναι φιλελεύθερο κόμμα το Ποτάμι με βουλευτή τον Ψαριανό;»

Σε όσους τον χαρακτηρίζουν γυρολόγο ο Σπύρος Δανέλλης απάντησε πως “ένας τυχοδιώκτης πολιτικός έχει συμφέρον να τα βρει με την ανερχόμενη πολιτική δύναμη, δηλαδή με τη ΝΔ, εγώ έκανα το ακριβώς αντίθετο. Υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι μεταξύ Ποταμιού και ΝΔ και ασκείται πίεση ακόμη και για προεκλογική σύμπραξη. Πιστεύω ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης θα μείνει σταθερός υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Περιμένω ότι ο Σπύρος Λυκούδης θα υπερψηφίσει, μου είναι αδιανόητο ότι θα κάνει κάτι άλλο”. Στην ερώτηση αν μπορεί να υπάρξει προοδευτικό μέτωπο με τον Τέρενς Κουίκ και την Κατερίνα Παπακώστα ο ανεξάρτητος βουλευτής απάντησε ότι “αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Είναι φιλελεύθερο κόμμα το Ποτάμι με βουλευτή τον Ψαριανό; Ας μη μένουμε σε μεμονωμένα πρόσωπα, ας μη χάνουμε τη μεγάλη εικόνα”.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση