Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν είναι τρολιά: Άλλαξαν πολιούχο Άγιο για να μη χαθεί η... σχολική αργία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 11:06 Δεν είναι τρολιά: Άλλαξαν πολιούχο Άγιο για να μη χαθεί η... σχολική αργία

Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Συνέβη στον Δήμο Βισάλτιας Σερρών. Για να μην χαθεί μία… αργία, ο δήμος άλλαξε φέτος τον πολιούχο του. Έτσι αντί για τον Άγιο Γεώργιο, φέτος επέλεξε τον Άγιο Αθανάσιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», η πόλη διαθέτει δύο μεγάλες ενορίες, αυτή του Αγίου Γεωργίου και αυτή του Αγίου Αθανασίου με πολιούχο της πόλης να είναι ο Άγιος Γεώργιος.

Επειδή, όμως εορτάζεται στις 23 Απριλίου, και φέτος πέφτει Μεγάλη Τρίτη, και τα σχολεία θα είναι κλειστά, η δημοτική αρχή αποφάσισε να... προσαρμοστεί.

Σύμφωνα, λοιπόν με το ρεπορτάζ, η δημοτική αρχή αποφάσισε να ορίσει ως πολιούχο του δήμου Βισάλτιας τον Άγιο Αθανάσιο και έτσι να μείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει η αλλαγή πολιούχου. «Έχει συμβεί και στο παρελθόν. Όποτε πέφτει Αγίου Γεωργίου, το δεκαπενθήμερο που τα σχολεία είναι κλειστά, αλλάζουμε προστάτη», δήλωσε κάτοικος της περιοχής στην εφημερίδα.

Πηγή: enikos.gr, Ελεύθερος Τύπος