Κύρωση των "Πρεσπών" μέχρι την επόμενη Παρασκευή από τη Βουλή

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 18:10 Κύρωση των "Πρεσπών" μέχρι την επόμενη Παρασκευή από τη Βουλή

Μέσα σε μία εβδομάδα, την επόμενη πιθανότατα, θα έχει ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, σύμφωνα με όσα είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκο Βούτση, εξερχόμενος από την πολίτικη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η τελευταία συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό και επιβεβαίωσε ουσιαστικά την απόφαση να μην υπάρξει "fast track" διαδικασία για τη συζήτηση της Συμφωνίας  και να δοθεί άπλετος χρόνος για τοποθετήσεις όλων στη Βουλή.

«Θα μιλήσουν όλοι. Θα έχει χρόνο για όλους. Όλα τα άλλα είναι περί όνου σκιάς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης. Έτσι όπως διαμορφώνονται λοιπόν τα δεδομένα, η συμφωνία δεν αποκλείεται να κατατεθεί στην Επιτροπή Δευτέρα ή Τρίτη, ενώ η συζήτηση στην Ολομέλεια να διαρκέσει δυο ημέρες.

Σημειώνεται ότι μετά την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού για ψήφο κατά συνείδηση, ο πολυπόθητος αριθμός των 151 βουλευτών φαίνεται πως θα συγκεντρωθεί χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, καθώς εκτός απροόπτου Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Μαυρωτάς θα υπερψηφίσουν την Συμφωνία. Το απόγευμα της Παρασκευής, ο Σπύρος Λυκούδης αναμένεται και εκείνος να ξεκαθαρίσει τη στάση του, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση που θα κάνει τελικώς ο κ. Θεοχαρόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ την Κυριακή, μετά από τη συνεδρίαση της Επιτροπής του κόμματος. Την Πέμπτη το βράδυ, η κ. Φώφη Γεννηματά έστειλε πάντως το δικό της μήνυμα προς όσους από το ΚΙΝΑΛ σκέφτονται να αποστασιοποιηθούν από τη γραμμή του κόμματος. Είπε μεν ότι προς το παρόν δεν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, δήλωσε όμως με νόημα ότι ο καθείς αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση