Πανδαιμόνιο στη Βουλή για την ΠΝΠ - Λοβέρδος και Άδωνις ούρλιαζαν κατά Μάρδα - "Άθλιος χουλιγκανισμός"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 19:33 Πανδαιμόνιο στη Βουλή για την ΠΝΠ - Λοβέρδος και Άδωνις ούρλιαζαν κατά Μάρδα - "Άθλιος χουλιγκανισμός"

- Χαμός στην επιτροπή οικονομικών που επεξεργάζεται την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων των φορέων γενικής κυβέρνησης προς επένδυση στην ΤτΕ
- Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος της επιτροπής, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, έδωσε πρώτα το λόγο στον Δημήτρη Μάρδα
- Όρθιος στο έδρανό του ο Άδωνις Γεωργιάδης φώναζε ωρυόμενος
- Νέα ένταση με την πρόταση Μάρδα να υπάρξει μόνο μία συνεδρίαση για την ΠΝΠ

Άναψαν τα αίματα με το "καλησπέρα σας" στην επιτροπή οικονομικών που επεξεργάζεται την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων των φορέων γενικής κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος. Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος της επιτροπής, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, έδωσε πρώτα το λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ που ζητούσε επίμονα το λογο για να θέσει θέμα διαδικασίας. “Τι δουλειά έχει η κυβέρνηση με τη διαδικασία της Βουλής; Δεν μπορεί να προηγηθεί. Ούτε καν βουλευτής δεν είναι”.

Όταν ο Δημήτρης Μάρδας ανέβηκε στο βήμα, ο κ. Λοβέρδος εξερράγη φωνάζοντας “εδώ είναι αντιπρόσωποι του λαού. Εσείς τι θελετε εδώ; Θα πάρετε μετά το λογο”.

“Εσείς δίνετε λόγο στους υπουργούς;” αντέδρασε ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, προσθέτοντας “και μετά κατηγορείτε άλλους, για τρομολάγνους”.

Η πρόταση του Δημήτρη Μάρδα να υπάρξει μόνο μία συνεδρίαση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προκάλεσε νέο κύκλο αντιδράσεων με τον Άδωνι Γεωργιάδη να είναι ορθιος στο έδρανό του και να φωνάζει ωρυόμενος.

“Δεν θα μας πει ο υπουργός” φώναζαν βουλευτές.

"Κύριε Δήμα να συγκρατήσετε την κοινοβουλευτική σας ομάδα", είπε ο κ. Διαμαντόπουλος και έκανε λόγο για τον "αθλιότερο χουλιγκανισμό", διεκόπτοντας τη συνεδρίαση για πέντε λεπτά.

Η συνεδρίαση άρχισε ξανά σε νέο κλίμα έντασης, με την αντιπολίτευση να επιμένει να μην ακολουθήσει κατεπείγουσα διαδικασία για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος στην Ολομέλεια να την επεξεργαστεί και να κληθούν οι φορείς που εμπλέκονται στη μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση