Δανέλλης και Καμμένος στην Επιτροπή για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Πήρε τη θέση του Κατσίκη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 13:55 Δανέλλης και Καμμένος στην Επιτροπή για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Πήρε τη θέση του Κατσίκη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ!

Η απόφαση να τοποθετηθεί ο Σπύρος Δανέλλης στην Επιτροπή όπου θα συζητηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε γνωστή το μεσημέρι της Δευτέρας (21.01.2019). Εκτός από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, με απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο διαγραφείς από το Ποτάμι και ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, τοποθετείται και στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Ο κ. Δανέλλης τοποθετείται στην Επιτροπή με βάση το άρθρο 31 παρ. 3 και 5 του Κανονισμού της Βουλής σε συνδυασμό με το άρθρο 29 παρ.5 του Κανονισμού.

Το άρθρο 31 παρ. 3 και 5 του Κανονισμού της Βουλής ορίζει ότι «ο πρόεδρoς της Boυλής συγκρoτεί τις επιτρoπές, ανάλoγα με τη δύναμη των Koινoβoυλευτικών Oμάδων και των ανεξαρτήτων, με ανάλoγη εφαρμoγή των διατάξεων τoυ άρθρoυ 29 παρ. 5 τoυ Kανoνισμoύ» και ότι «για να εξασφαλίζεται η συμμετoχή όλων των βoυλευτών και να διατηρείται η κατ’ αναλoγία εκπρoσώπηση όλων των Koινoβoυλευτικών Oμάδων στις επιτρoπές μπoρεί να αυξoμειώνεται o αριθμός των μελών κάθε επιτρoπής με απόφαση τoυ πρoέδρoυ της Boυλής, χωρίς να θίγεται, σε κάθε επιτροπή, η απόλυτη πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή».

Δείτε την απόφαση για τον Σπύρο Δανέλλη

Και ο Πάνος Καμμένος στην Επιτροπή!

Η τοποθέτηση του Σπύρου Δανέλλη στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας δεν θα είναι η μοναδική αλλαγή στη σύνθεσή της. Όπως έγινε γνωστό, σε αυτή θα συμμετάσχει και ο μέχρι πρότινος υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος!

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποφάσισε να είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει το κόμμα του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας που συνεδριάζει στις 17:00 για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Καμμένος θα μετέχει στη συνεδρίαση σε αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Κατσίκη, σε εφαρμογή του άρθρου 35 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι «1. Tα μέλη των διαρκών επιτρoπών πoυ παραιτoύνται από αυτές αντικαθίστανται από άλλoυς βoυλευτές της ίδιας Koινoβoυλευτικής Oμάδας. 2. Tα μέλη των διαρκών επιτρoπών πoυ απoυσιάζoυν ή κωλύoνται για oπoιoνδήπoτε λόγo να ασκήσoυν τα καθήκoντά τoυς αναπληρώνoνται από άλλoυς βoυλευτές της ίδιας Koινoβoυλευτικής Oμάδας. 3. Tις αντικαταστάσεις και τις αναπληρώσεις των μελών των διαρκών επιτρoπών ενεργεί o πρόεδρoς της Boυλής με απoφάσεις πoυ εκδίδει ύστερα από πρόταση τoυ πρoέδρoυ της oικείας Koινoβoυλευτικής Oμάδας ή τoυ εξoυσιoδoτημένoυ αναπληρωτή τoυ».

Οι σχετικές αποφάσεις του προέδρου της Βουλής αναρτήθηκαν πριν από λίγο στην κοινοβουλευτική διαφάνεια.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση