Κόντρες ΚΙΝΑΛ - ΔΗΜΑΡ με φόντο τη διαγραφή Θεοχαρόπουλου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 15:03 Κόντρες ΚΙΝΑΛ - ΔΗΜΑΡ με φόντο τη διαγραφή Θεοχαρόπουλου

Αντικρουόμενες απόψεις προκαλεί στη ΔΗΜΑΡ η διαγραφή του προέδρου της Θανάση Θεοχσαρόπουλου από την Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής.

Σκληρές πολιτικές κόντρες προκαλεί ανάμεσα στη ΔΗΜΑΡ και το ΚΙΝΑΛ η διαγραφή του προέδρου της Θανάση Θεοχαρόπουλου από την Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Σταμάτης Μαλέλης, μέλος της Κ.Ε. και γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, που μειοψήφισε δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Θέμα" ότι «η απομάκρυνση του κ. Θεοχαρόπουλου από την Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής δεν ισοδυναμεί σε καμία περίπτωση με διαγραφή της ΔΗΜΑΡ». Παράλληλα έθεσε θέμα επιστροφής της έδρας του προέδρου της ΔΗΜΑΡ. «Η απομάκρυνση Θεοχαρόπουλου έγινε μετά την άρνηση του να επιστρέψει την έδρα, την ώρα που η Κοινοβουλευτική Ομάδα στο σύνολο της είχε διαφορετική θέση σε ένα κορυφαίο Εθνικό θέμα», ανέφερε.

Καϊλή: Να επιστρέψει την έδρα ο κ. Θεοχαρόπουλος

Aπό τη μεριά της, η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή με ανάρτησή της στο Facebook κάλεσε τον κ. Θεοχαρόπουλο να παραδώσει άμεσα την έδρα του και να την επιστρέψει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. 

Η ανάρτησή της κ. Καϊλή: 

Προς Θανάση Θεοχαρόπουλο: 

Είναι χρήσιμο να θυμηθούμε ότι το ΠΑΣΟΚ σε δέχτηκε σαν πολιτικό με αρχές, συστρατεύτηκες με τη ΔηΣυ και τιμήθηκες με τη θέση του διορισμένου βουλευτή Επικρατείας.

Mοιάζει όμως να άγεσαι απο τις συγκυρίες και να περιφέρεσαι σε έναν άτυπο πλειστηριασμό διεκδικώντας έναν ακόμα διορισμό.
Η εργαλειοποίηση της έδρας που σου δόθηκε καλή τη πίστη για ένα θέμα που βλάπτει το Εθνικό συμφέρον, θυμίζει μία πρακτική που κατήγγειλες στο πρόσωπο του κ.Κουβέλη.

Η στάση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας για τις Πρέσπες έχει εκφραστεί από την πρόεδρο μας Φώφη Γεννηματά, δεν είναι ηθικό λοιπόν, να διευκολύνεις την κύρωση της Συμφωνίας παραμένοντας βουλευτής χωρίς να έχεις εκλεγεί με σταυρό από τους πολίτες.
Ελπίζω να παραδώσεις άμεσα την έδρα πίσω στην Δημοκρατική Παράταξη.

ΔΗΜΑΡ: Έκπληκτοι ακούμε και την απαίτηση για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και από τη Βουλή!

Την ίδια ώρα σε σχόλιο της η ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει: «H επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, λόγω της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η απόφαση αφορά τη ΔΗΜΑΡ, δεδομένου ότι είναι του κόμματος και όχι προσωπική».

Η ΔΗΜΑΡ αναφέρεται και στο ζήτημα της βουλευτικής έδρας. «Υπενθυμίζουμε ότι «η παρουσία του Θανάση Θεοχαρόπουλου στη Βουλή είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την κοινή εκλογική κάθοδο το 2015. Μέχρι τώρα δημόσια γνωρίζαμε από την απόφαση της Φώφης Γεννηματά ότι η διαγραφή έγινε εξαιτίας της απόφασης της ΔΗΜΑΡ για το ΝΑΙ. Τώρα έκπληκτοι ακούμε και την απαίτηση για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και από τη Βουλή!», σημειώνει και καταλήγει:

«Η ΔΗΜΑΡ πήρε μια καθαρή θέση σε ένα εθνικό θέμα αρχών. Αυτό φαίνεται ορισμένοι συνεχίζουν να μην το κατανοούν. Ψυχραιμία!»

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση