Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το σχέδιο για εισβολή στη Βουλή – Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 10:13 Το σχέδιο για εισβολή στη Βουλή – Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση μάλιστα το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. παραπέμπει και σε site που έδινε οδηγίες με χάρτη για το που βρίσκονται οι είσοδοι και οι έξοδοι της Βουλής, κάνοντας λόγο για οργανωμένο σχέδιο εισβολής…

Μέσα από το βίντεο της Αστυνομίας από το ελικόπτερο που πετούσε πάνω από την περιοχή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου φαίνεται και μια από τις επιθέσεις μεγάλης ομάδας εναντίον των αστυνομικών στα σκαλιά στο πλάι του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.

Κατά την ΕΛ.ΑΣ. εξαντλήθηκαν πριν τη χρήση δακρυγόνων όλες οι άλλες ηπιότερης μορφής προσπάθειες αποτροπής  των ομάδων που επιχειρούσαν να μπουν στο Κοινοβούλιο.

Αναφέρεται μάλιστα χαρακτηριστικά στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα πως “η επιχειρησιακή ανταπόκριση ήταν η πλέον ενδεδειγμένη, με τις αστυνομικές δυνάμεις πάντοτε αμυνόμενες στις συνεχείς, έντονες και σε αρκετές περιπτώσεις ακραίως επικίνδυνες εις βάρος τους επιθέσεις πολυάριθμων ομάδων ατόμων, τα οποία με ενωμένες δυνάμεις και χρησιμοποιώντας εξοπλισμό, όπως αντιασφυξιογόνες μάσκες, μπουφάν με ειδικά προστατευτικά καθώς και πλήθος επικίνδυνων αντικειμένων, πρόσφορων να επιφέρουν σοβαρές σωματικές ή/και θανατηφόρες βλάβες, όπως κοντάρια, μεταλλικές ράβδους, πέτρες, μάρμαρα, όπλα εκτόξευσης φωτοβολίδων ευθείας βολής, βόμβες μολότοφ, σφενδόνες, λοστούς, κ.λπ., επιχειρούσαν να εισέλθουν στο χώρο του Κοινοβουλίου.

Υπό τις συνθήκες αυτές έγινε η απολύτως αναγκαία χρήση δακρυγόνων, αποκλειστικά στους χώρους στους οποίους εκδηλώθηκαν οι σφοδρές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και μόνο κατά το χρόνο εκδήλωσής τους, ενώ έλαβε χώρα όταν εξαντλήθηκε οποιαδήποτε δυνατότητα ηπιότερης αποτροπής των έκνομων ενεργειών και πλέον υφίστατο άμεσος κίνδυνος για εισβολή στο χώρο της Βουλής, καθώς και για τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή των αστυνομικών (ενδεικτικό video με μία από τις δεκάδες οργανωμένες επιθέσεις που δέχτηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις και σε ένα μόνο από τα σημεία που αυτές εκδηλώθηκαν).

Οι αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν σταθερά στις θέσεις τους και η μετακίνησή τους σε χώρους της συνάθροισης πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωσή της και μόνο προς το σκοπό διευκόλυνσης της αποχώρησης των πολιτών, απέτρεψε δε την προφανή πρόθεση και εμφανή οργανωμένη προσπάθεια των εκατοντάδων επιτιθέμενων ατόμων για τη γενίκευση-διασπορά των επεισοδίων και εντέλει τη ματαίωση ή διακοπή του συλλαλητηρίου”.

newsit.gr