Θρίλερ με τους ΑΝΕΛ – Διαλύεται η Κ.Ο. του Πάνου Καμμένου; – Οι τρεις που μπορούν να τον σώσουν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 13:48 Θρίλερ με τους ΑΝΕΛ – Διαλύεται η Κ.Ο. του Πάνου Καμμένου; – Οι τρεις που μπορούν να τον σώσουν

Ένα πραγματικό θρίλερ είναι σε εξέλιξη από το βράδυ της Πέμπτης στην Βουλή με το κόμμα του Πάνου Καμμένου. Το κόμμα του απειλείται με διάλυση, αφού από την στιγμή που ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα του. Επιλαχών για να την καταλάβει είναι ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος όμως έχει διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ και έτσι η έδρα για το κόμμα του Πάνου Καμμένου, χάνεται αφού ή θα ανεξαρτητοποιηθεί ή θα προσχωρήσει σε άλλο κόμμα.

Έτσι, οι ΑΝΕΛ μένουν με 4 βουλευτές, αφού ο Αριστείδης Φωκάς που πρόσφατα προσχώρησε στο κόμμα Καμμένου, έχει εκλεγεί με άλλη Κοινοβουλευτική Ομάδα με την Ένωση Κεντρώων και άρα δεν προσμετράται. Με άλλα λόγια για να συνεχίσει να έχει Κ.Ο. ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να έχει πέντε βουλευτές που να έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα.

Οι 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ αυτή την στιγμή είναι: Ο Πάνος Καμμένος, η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο Κώστας Ζουράρις και ο Κώστας Κατσίκης.

Ο Πάνος Καμμένος λοιπόν ψάχνει αυτόν τον έναν βουλευτή που θα σώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Τρεις είναι οι βουλευτές που μπορεί να του δώσουν σανίδα σωτηρίας.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος όμως σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr δεν φαίνεται διατεθειμένος να το κάνει.

Ο Δημήτρης Καμμένος ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποκλείει το ενδεχόμενο προς το παρόν εκτός και αν ο Πάνος Καμμένος αποδεχθεί τους όρους που του έχει θέσει.

Και τέλος, υπάρχει ο Γιώργος Λαζαρίδης ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2018 από τους ΑΝΕΛ. Μιλώντας στο newsit.gr απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας ξανά με τον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι «όταν είχα ζητήσει εγώ να υπάρξει διευρυμένη πλειοψηφία για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν έγινε αποδεκτό κάτι το οποίο ζήτησε χθες ο Πάνος Καμμένος και πλέον είναι αργά. Επίσης, είχα ζητήσει να αποσυρθούμε νωρίτερα από την κυβέρνηση πράγμα που ούτε κι αυτό έγινε αποδεκτό και τέλος οι καταγγελίες περί αποστασίας που έκανε για το πρόσωπό μου όταν αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ». Στο ερώτημα αν τον έχουν προσεγγίσει είπε: «έχουν έρθει διάφοροι, χαιρετιόμαστε με τον Πρόεδρο αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα».

Καμμένος: Ο Τσίπρας ήθελε να μου κλέψει τους βουλευτές

«Ο Βούτσης θέλει να παρερμηνεύσει τον κανονισμό που λέει ότι για να υπάρξει Κοινοβουλευτική Ομάδα πρέπει να υπάρχουν πέντε βουλευτές από την ίδια εκλογή και να το κάνει με απόφαση του συμβουλίου των προέδρων της Βουλής, έτσι φαίνεται η αγωνία Τσίπρα να υπουργοποιήσει τον Κουίκ» είπε μιλώντας στο Θέμα 104,6 το πρωί, ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στην καταγγελία του ότι θέλουν να διαλύσουν την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

«Θα προσπαθήσω να παλέψω το πραξικόπημα του Βούτση να παρερμηνεύσει τον Κανονισμό της Βουλής. Ήμουν με συνταγματολόγους με γνωμοδοτήσεις που λένε ότι είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να διαλύσει την ΚΟ» πρόσθεσε.

Επιμένοντας στα περί σχεδιασμού ο πρώην υπουργός Άμυνας είπε ότι «αυτός ο σχεδιασμός δείχνει ότι ο Τσίπρας πέραν του ότι ήθελε να κλέψει βουλευτές για να έχει πλειοψηφία και δεν του βγήκε κεντροαριστερή αλλά κεντροδεξιά με αποστάτες, είναι κυβέρνηση αποστατών».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση