Πρωτοπαλίκαρο στελέχους της Χ. Αυγής ανάμεσα στους προσαχθέντες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 14:58 Πρωτοπαλίκαρο στελέχους της Χ. Αυγής ανάμεσα στους προσαχθέντες

Ο 32χρονος είχε κατηγορηθεί για τη επίθεση τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Φαβέλα στις 25 Φεβρουαρίου 2018.

Πρωτοπαλίκαρο πρωτοκλασάτου στελέχους της Χρυσής Αυγής ήταν ανάμεσα στους 133 προσαχθέντες των προληπτικών ελέγχων και συλλήψεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 32χρονος είχε κατηγορηθεί για τη επίθεση τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Φαβέλα στις 25 Φεβρουαρίου 2018, όταν είχε τραυματιστεί με λοστό στο κεφάλι η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου.

Το συγκεκριμένο άτομο εντοπίστηκε στο ΦΙΞ, έχοντας στην κατοχή του μία αντιασφυξιογόνο μάσκα, προσήχθη και αφέθηκε ελεύθερο μερικές ώρες αργότερα. Ένα ακόμη άτομο είχε προσαχθεί στις 13 Ιανουαρίου 2019 έξω από το Μέγαρο Μουσικής, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την συμφωνία των Πρεσπών, όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Δύο ακόμη από τα άτομα που προσήχθησαν, είχαν συλληφθεί το 2017 κατά τη διάρκεια επεισοδίων, συμπλοκών και επικίνδυνων σωματικών βλαβών έξω από τον Άρειο Πάγο όπου εξελισσόταν η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι 11 συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους δύο ανήλικοι και ένας φαντάρος ο οποίος θα οδηγηθεί στο Στρατοδικείο, κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, φωτοβολίδων, απρόκλητη εξύβριση, αντίσταση, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης. Δύο από αυτούς, 32 και 26 χρόνων αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως διατάραξη κοινής ειρήνης, έκρηξη (ρίψη μολότοφ), απόπειρα σωματικής βλάβης και περί όπλων.

Στην κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν μαχαίρια, στιλέτα, σφυριά, βεγγαλικά, αντιασφυξιογόνες μάσκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι 31 άτομα προσήχθησαν… δύο φορές. Τη μία το μεσημέρι της Πέμπτης κατά τη διάρκεια προελέγχων, αφέθησαν ελεύθεροι και προσήχθησαν εκ νέου το βράδυ της ίδιας μέρας μετά την αναγραφή συνθημάτων έξω από την οικία του αμερικανού πρέσβη στους Αμπελοκήπους.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση